Preoții și profesorii instruiți de pompieri

Filed under Eveniment

În scopul prevenirii şi reducerii numărului situaţiilor de urgenţă din judeţul nostru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a intensificat activităţile de educare şi instruire a populaţiei, prin recunoaşteri în teren la unităţile de învăţământ şi obiectivele de cult.

În intervalul 01 martie – 30 aprilie a.c. au fost executate peste 180 recunoaşteri şi activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă, dintre care peste 100 la unităţile de învăţământ şi cca. 80 la lăcaşuri de cult.

Aceste activităţi au ca scop atât cunoaşterea obiectivului de către personalul propriu, în vederea pregătirii pentru intervenţie, cât şi educarea şi instruirea în domeniul situaţiilor de urgenţă, a copiilor şi cadrelor didactice pe de o parte şi a enoriaşilor şi reprezentanţilor bisericilor pe de altă parte. pompieri Pe timpul instruirilor s-a pus accent pe cunoaşterea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă precum incendii, cutremure sau inundaţii, îmbinându-se elementele teoretice cu cele practice, de evacuare, adăpostire şi intervenţie. Astfel, s-au verificat căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi, precum şi alte aspecte de interes operativ. Totodată, fost expus modul corect de evacuare din clădiri şi comportamentul ce trebuie adoptat pe timpul manifestării diferitelor situaţii de urgenţă, au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie (stingătoarele) şi modul de folosire a acestora, tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor (autospecialele de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi accesoriile specifice) şi au fost distribuite materiale informative (broşuri, afişe, pliante) cu recomandări privind prevenirea situaţiilor de urgenţă, dar şi modul de comportare în cazul producerii acestora. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea va continua să execute aceste activităţi şi în perioada următoare, ca urmare a interesului manifestat de public şi a eficienţei dovedite în timp a acestei metode directe de educare a populaţiei.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *