REZULTATELE ACȚIUNII TISPOL – O SĂPTĂMÂNĂ DE CONTROALE ȘI ÎN JUDEȚUL VRANCEA

Filed under Eveniment

În săptămâna 11 – 17 martie a.c., poliţiştii vrânceni au desfăşurat, la nivel judeţean, o acţiune de verificare a participanţilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate.

14 infracțiuni constatate, 73 de permise de conducere reținute și peste 1700 de sancțiuni aplicate.

Acţiunea, coordonată de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a desfăşurat pe drumurile din întreaga țară, dar și în statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Controalele s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au acționat pe drumurile din județ, iar în urma activităților desfășurate au constatat și aplicat peste 1700 de sancțiuni pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 541 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranță ori a dispozitivelor speciale de retenție.

Totodată, au fost reţinute 73 de permise de conducere, 52 dintre acestea pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și retrase 27 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la regimul rutier, din care 4 de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și 3 de conducere cu permisul suspendat.

Din analizele privind riscul rutier rezultă că neportul centurii de siguranță este principala cauză de agravare a stării victimelor accidentelor de circulaţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea reaminteşte că utilizarea centurilor de siguranţă, de către toţi ocupanţii autoturismului, este o obligație legală și poate salva vieți.

Exemple :

Miercuri, 13 martie a.c., ora 7.15, pe strada Bicaz, din municipiului Focșani, polițiștii au depistat un bărbat, de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un  autoturism, aparatul etilotest indicând în urma testării o concentrație de 0,93 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, fiind dispusă măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.  

Tot miercuri, ora 12.35, pe DN2 E85, Calea Moldovei, doi bărbați au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau o autoutilitară deși aveau dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Lasă un răspuns