Acasă Social ”Săptămîna prevenirii criminalității”

”Săptămîna prevenirii criminalității”

660
0
Reclama

Polițiștii vor avea o săptămînă încărcată. Aceștia vor participa în cadrul săptămînii de prevenire a criminalității la multe activități de prevenire, mediatizare dar și la demonstrații ale activității de poliție. ”Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Poliţiei Române. Recomandările preventive şi demersurile Poliţiei de respectare a prevederilor legale au fost cu atât mai apreciate cu cât au fost prezentate într-o manieră interactivă şi inovativă. Anul acesta se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale”, au transmis polițiștii .

 

Reclama
ZIUA

ACTIVITATI

Luni 26.09.2011

Prevenirea infractiunilor contra patrimoniului in mediul urban si rural

 

 

 

– La toate subunitatile din mediul rural si urban, politistii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu grupurile tinta (asociatii de proprietari, persoane de varsta a III a, administratori de SC, elevi etc) .

-Realizarea unui punct de informare intre orele 9-16 in cadrul Bibliotecii Judetene “Duiliu Zamfirescu” sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani.

-Pentru prevenirea furturilor din patrimoniu va fi realizata o campanie de informare in sistem integrat (distribuire de materiale informative) in zonele aglomerate ( Piata Moldovei, autogara Nord).(orele11.00).

 

 

Marti 27.09.2011

 

 

Prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor

 

 

 

 

 

-Realizarea unui punct de informare in cadrul Bibliotecii Judetene “Duiliu Zamfirescu”- sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani.

-Realizarea unei expozitii de carte cu tematica -“Impreuna pentru prevenirea delincventei juvenile “, in cadrul Bibliotecii Judetene “Duiliu Zamfirescu” sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani.

-Realizarea unui atelier de dezbateri “ Siguranta pentru toti. Toti pentru siguranta”, in cadrul Bibliotecii Judetene “ Duiliu Zamfirescu” sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani .

Vor fi invitati reprezentanti ai ISJ, DGASPC-SIRU, Biserica,elevi, parinti, mass-media, CEPCA, Fundatia “Sf. Nicolae cel Milostiv” Iasi si IJJ Vrancea, Serviciul de Probatiune, Judecatoria Focsani si elevi.

– Politistii de proximitate de la subunitati vor realiza dezbateri preventive cu elevii scolilor aflate pe raza de competenta.

– Vor fi organizate actiuni de prevenire a absenteismului scolar si pe linia disparitei de minori in barurile din zona unitatilor de invatamant din municipiile Focsani si Adjud si in orasele Panciu, Marasesti si Odobesti.(orele 10.00-12.00)

 

 

 

 

 

 

Miercuri

28.09.2011

 

Prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor

 

 

 

 

-Realizarea unui punct de informare intre orele 9-16 in cadrul Bibliotecii Judetene “Duiliu Zamfirescu” sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani.

– Va fi realizata o demonstratie canina in municipiul Focsani-Sud Scoala nr.1, sunt invitate scolile nr. 1 si 8 si gradinitele nr. 10, 1, 13 din municipiul Focsani, activitatea va avea loc la orele 11.00.

-Va fi organizata o demonstratie de autoaparare realizata de Serviciul de Intrventie Rapida in municipiul Focsani la Scoala nr.1, sunt invitate scolile nr. 1 si 8 si gradinitele nr. 10, 1, 13 din municipiul Focsani, activitatea va avea loc la orele 11.00.

– In municipiile Focsani si Adjud si in orasele Panciu, Marasesti si Odobesti politistii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu grupurile tinta (elevi clasa a IX-a) .

 

Joi

29.09.2011

Prevenirea consumului de droguri, plante etnobotanice si alcool, prevenirea traficului de persoane

 

 

 

-Vor fi organizate activitati la doua scoli de soferi din municipiul Focsani pentru a preveni consumul de droguri.

-Realizarea unei expozitii de carte cu tematica, in cadrul Bibliotecii Judetene pentru copii si tineret din municipiul Focsani.

– Va fi organizata o dezbatere la orele 12.00, cu elevii liceelor “Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” si Liceul cu Program Sportiv din municipiul Focsani, vor fi prezentate filme cu tematica si discutii interactive , organizator Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, invitati Centrul de Prevenire Consiliere si Evaluare Antidrog Vrancea, ANITP – Centrul Zonal Galati si Asociatia “Sfantul Nicolae cel Milostiv’ Iasi.

 

 

 

 

 

 

Vineri 30.09.2011

Siguranta rutiera

 

-La nivelul fiecarei subunitati de politie, vor fi desfasurate activitati educativ-preventive in unitatile de invatamant de pe raza de competenta, iar la nivelul mun. Focsani si Adjud activitatile vor cuprinde si Scolile de Soferi.

-Serviciul Rutier Vrancea in colaborare cu Serviciul Rutier Buzau si Ialomita vor realiza o actiune preventiva in trafic pe linie de viteza, cu dispunerea aparatelor Radar in sistem “Cascada”. Pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun circuland cu viteza peste limita legala, echipajele de politie vor inmana pliante cu recomandari. Orele 10.00 -14.00.

-Realizarea unui info chiosc, cu materiale informative, orele 09.00-16.00 in cadrul Bibliotecii Judetene Sectia pentru Copii si Tineret din municipiul Focsani.

-Vor fi realizate dezbateri cu elevii din scolile si liceele din judet pentru prevenirea accidentelor de circulatie.10.00-11.30

– In cadrul Bibliotecii Judetene Sectia pentru Copii si Tineret din municipiul Focsani, va fi organizata o expozitie de desene realizate de elevii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva “Elena Doaman”, cu tema “ Noi stim sa circulam corect”, la care vor participa elevi din ciclul primar. Orele 10.00.

 

 

 

 

Lasă un răspuns