Acasă Social 100 de apartamente din Mărășești vor fi reabilitate termic

100 de apartamente din Mărășești vor fi reabilitate termic

15
0
Reclama

Primăria Oraşului Mărăşeşti a obținut finanțarea necesară de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru reabilitarea termică a cinci scări de bloc, în care se află 100 de apartamente și garsoniere. Suma alocată prin Ordinul nr. 292/2016 privind aprobarea Programului național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe cu finanțare în anul 2016 se ridică la 596.638,71 lei.

 

Reclama

Contractul de finanțare pentru realizarea primei investiții în reabilitarea termică a blocurilor din oraș a fost deja semnat, pentru ca proiectul să poată demara în cel mai scurt timp. Autoritățile locale contribuie la realizarea acestei investiții cu suma de 356.783,23 lei (30% din investiție), iar asociația de proprietari cu 237855,48 lei (20% din investiție).

 

”Reabilitarea termică a blocurilor este o investiție foarte importantă pentru Mărășești, deoarece multe dintre blocuri sunt vechi și nu asigură o protecție corespunzătoare locuitorilor orașului. Pentru ca proiectul să se poată derula în cele mai bune condiții, Primăria și Consiliul Local Mărășești au decis să suporte de la bugetul local contribuția asociației de proprietari, sumele urmând să fie recuperate ulterior”, a declarat primarul Valerică Chitic.

 

Principalele lucrări prevăzute în cadrul proiectului sunt următoarele:

  • izolarea termică a pereților exteriori prin placarea cu termosistem de 10 cm
  • înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe cu tâmplărie performantă energetică
  • termo – hidroizolarea terasei (termoizolarea planșeului peste ultimul nivel de placare cu polistiren expandat de 15 cm)
  • izolarea termică a planșeului peste subsol prin placare cu termosistem de 5 cm grosime
  • lucrări de demontare și de remontare a instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa blocului
  • lucrări de refacere a finisajelor anvelopei și reparații tencuieli.

 

 

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI

bloc de reabilitat 1

Articolul precedentPompierii simulează incendiu în Onasis
Articolul următorViceprimarul din Răstoaca declarat incompatibil
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns