Acasă Invatamant 11 ani de școală obligatorii – Comunicat de presă

11 ani de școală obligatorii – Comunicat de presă

227
0
Reclama

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, ordonanţa prin care clasa a IX-a rămâne la liceu, iar durata învăţământului obligatoriu creşte de la 10 la 11 ani, prin introducerea clasei pregătitoare.

„Legea Educaţiei Naţionale (1/2011) a fost modificată în decembrie 2013 printr-o Ordonanţă de Urgenţă care, printre altele, menţine durata de patru ani pentru ciclul gimnazial şi liceu, mărind totodată durata învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Documentul menţine forma existentă a ciclului gimnazial şi elimină forma propusă spre implementare, prin adoptarea Legii nr. 1/2011, care prevedea trecerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial şi reducerea ciclului liceal  la o durată de trei ani. Totodată, cadrele didactice netitulare calificate care obţin la concursul naţional unic de titularizar, cel puţin nota 7 au posibilitatea să ocupe un post de titular pe parcursul a şase ani”, a declarat Paulina Roşcan, preşedintele SIP FEN Vrancea.

Reclama

Tot cu această ocazie organizaţia SIP-FEN Vrancea anunţă că doamnele şi domnişoarele, membre ale sindicatului, vor primi cu ocazia zilei de 8 Martie, câte un tichet cadou.

„Distribuţia tichetelor se face de către liderul de sindicat din fiecare unitate de învăţământ.  Este un mărţişor binemeritat de către doamnele şi domnişoarele membre ale sindicatului nostru, acest gest fiind o tradiţie a organizaţiei noastre şi totodată un simbol al respectului nostru pentru cele care fac din meseria de dascăl o virtute”, a mai adăugat preşedintele SIP FEN Vrancea, Paulina Roşcan.

 

Lasă un răspuns