Acasă Economie FIRME VRANCENE EXECUTATE SILIT

FIRME VRANCENE EXECUTATE SILIT

208
0
Reclama

La nivelul lunii ianuarie, 10,73% din încasările la bugetul general consolidat provin din aplicarea măsurilor de executare silită la contribuabilii care nu au înţeles să-şi plătească de bunăvoie obligaţiile fiscale datorate. Prin aplicarea măsurilor de executare silită au fost recuperaţi 7,67 milioane lei în următoarea structură:

  • încasări ca urmare a popririi conturilor bancare -1,90 milioane lei;
  • încasări ca urmare a popririi veniturilor la terţi -0,37 milioane lei;
  • încasări în termenul de 15 zile de la comunicarea somaţiei şi pentru care nu au fost continuate măsurile de executare silită – 4,66 milioane lei;
  • încasări din plăţi efectuate de debitori după instituirea sechestrului sau înfiinţarea popririi – 0,74 milioane lei

Peste 60% din încasările din executare silită au fost efectuate în termenul de 15 zile de la comunicarea somaţiei fără a mai fi nevoie a fi continuate măsurile de executare silită.

Reclama

Ca măsuri întreprinse de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea în conformitate cu prevederile legale pentru recuperarea obligaţiilor restante se numără:

» comunicarea a 4.144 somaţii de plată (3.379 la persoane fizice şi 765 la persoane juridice) în sumă de 16,61 milioane lei;

» poprirea unui număr de 986 conturi bancare pentru o valoare a creanţelor 7,21 milioane lei;

» poprirea unui număr de 238 terţi pentru o valoare a creanţelor de 3,40 milioane lei;

» instituirea unui număr de 16 sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile pentru o valoare a creanţelor în sumă de 0,59 milioane lei.

Reamintim contribuabililor care se confruntă cu dificultăţi financiare că au posibilitatea de a solicita acordarea de eşalonări la plată pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi neachitate la termenele legale de plată, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2011 cu modificările şi completările ulterioare.

Important! Pentru sumele care fac obiectul eşalonării procedura de executare silită nu începe, sau se suspendă după caz. De asemenea pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere în situaţia în care contribuabilul constituie garanţie sub forma scrisorii de garanţie bancară/şi/sau consemnare de mijloace băneşti la o unitate a Trezoreriei Statului. ( Nivelul dobânzii în cazul neachitării obligaţiilor fiscale este de 0,03% pentru fiecare zi de întârziere)

 

Biroul comunicare şi servicii interne

sediu finante

Lasă un răspuns