Acasă Social
255
0
Reclama

Societatea actuală din lumea întreagă este din ce în ce mai preocupată de asigurarea viitorului noilor generaţii. Sensibilitatea şi importanţa problematicii respective este dovedită în mod vizibil prin alocările masive de fonduri ale Uniunii Europene pentru pregătirea şi incluziunea tineretului, prin programele internaţionale de reducere a disparităţilor educaţionale şi prin implementarea măsurilor de facilitare a accesului la sursele de informaţie.

Aşadar, multe informaţii şi oportunităţi. Cu toate acestea, fiind parte a unei societăţi extrem de dependentă de vectorii determinanţi ai erei informaţionale actuale, în care predomină viteza, timpul scurt de răspuns, corectitudinea deciziilor şi eficienţa, se întâmplă ca de multe ori rata de succes a acţiunilor întreprinse de tânara generaţie să nu fie una satisfăcătoare. De aici şi până la depresii, refulări obsesive, decompensări acţionale sau comportamente deviante nu este decât un mic pas. Nu trebuie neglijată în analiza tendinţei tinerei generaţii nici dorinţa lor firească de a evolua sau stabilirea unor ţinte înalte, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru orice observator extern. Problema apare în momentul ”năruirii castelului clădit din vise”, atunci când întrebarea ”cum se poate întâmpla una ca asta ?” nu-ţi găseşte răspunsul fie datorită faptului că părinţii sunt prea ocupaţi la serviciu ori în programa şcolară nu identificăm motivele. În aceste momente, tinerii pot cu uşurinţă să cadă pradă unor vânzători de vise sau pur ţi simplu unor anturaje nefavorabile.

Reclama

Jandarmeria Română este una din instituţiile care doreşte să pună bazele unei societăţi curate, cu o tânără generaţie izolată de tentaţiile nocive ale consumului de substanţe interzise. Pentru acest motiv a fost construită campania ”Fii conştient, nu dependent”, în cadrul căreia se desfăşoară permanent acţiuni de prevenire a consumului de substanţe halucinogene în rândul tinerilor şi copiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ liceal şi gimnazial.

Astăzi, 11.06.2015, jandarmii au desfăşurat activităţi de prevenire a consumului de droguri, tutun şi alcool, dar şi a violenţei juvenile la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi Liceul de artă „Gheorghe Tătărăscu” din municipiul Focşani.

 

Informare de presa

Lasă un răspuns