160 de ani de la Unirea lui Cuza batjocoriți prin mușama pusă pe Obeliscul din Focșani

Filed under Politica

Pe 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire realizată atunci a fost primul pas făcut de români spre Marea Unire de pe 1 Decembrie 1918. Celebrarea Unirii Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 este un eveniment care a transformat Focșaniul în Capitala Micii Uniri, istoria reținând dorința românilor moldoveni și munteni de a fi un singur popor și o singură țară care să privească spre Europa.

În 2019 însă, Unirea lui Cuza se va celebra în orașul de pe Milcov printr-o serie de evenimente scumpe, pentru care autoritățile locale și județene au alocat peste 1,5 milioane lei. Evenimente scumpe, dar cu Monumentul Unirii lui Cuza învelit în mușama, în semn de batjocură față de momentul istoric.
Primăria Focșani dovedește incapacitate în a repara ceea ce reprezintă un simbol al orașului și un simbol al istoriei acestor locuri!

160 de ani de la Unirea lui Cuza va găsi Focșaniul în sărbătoare de mușama pentru că administrația PSD Misăilă-Oprișan preferă să marcheze 24 Ianuarie 2019 cu caviar, șampanie și stilouri scumpe pentru aleși, cu sfidare și separare față de popor și cu bătaie de joc față de eforturile înaintașilor.

Lasă un răspuns