Acasă Comunicate de presa 26 Ianuarie – Ziua Internaţională a Vămii 2013

26 Ianuarie – Ziua Internaţională a Vămii 2013

212
0
Reclama

În fiecare an, în data de 26 ianuarie, administraţiile vamale din cele 179 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Vămilor (OMV) sărbătoresc „Ziua Internaţională a Vămii”. Anul 2013 este dedicat de către OMV promovării inovaţiei, sub sloganul „Inovaţie pentru Progresul Vămii”.

Membrii OMV şi partenerii lor au astfel oportunitatea de a-şi promova ideile inovative şi practicile implementate, noile parteneriate dezvoltate, precum şi noile soluţii şi tehnologii adoptate.

Reclama

Organizaţia Mondială a Vămilor este singura organizaţie interguvernamentală axată exclusiv pe probleme vamale. OMV a luat fiinţă în anul 1952 sub denumirea de Consiliul de Cooperare Vamală şi are în prezent 179 state membre. România a aderat la Organizaţia Mondială a Vămilor în anul 1969, devenind datorită poziţiei strategice un important membru al OMV.

În acest context, în perioada 19-20 noiembrie 2012, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Vămilor, dl. Kunio Mikuriya, s-a aflat în vizită la Autoritatea Naţională a Vămilor, aceasta fiind prima vizită pe care un înalt oficial al OMV a efectuat-o în ţara noastră de la aderarea României la această organizaţie.

 

Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Vămii”, Vicepreşedintele ANAF, care conduce ANV, dl. Dorel Fronea, adresează tuturor angajaţilor vămii române sincere felicitări pentru activitatea şi rezultatele obţinute atât în creşterea încasărilor la bugetul de stat cât şi în combaterea traficului ilicit şi a fraudelor vamale la frontierele externe ale Uniunii Europene.

 

Privantu Irina – Purtător de cuvânt

Autoritatea Naţională a Vămilor

Lasă un răspuns