29 iunie – „Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciare”

Filed under Social

Astăzi, 29 iunie 2017,  Penitenciarul Focşani sărbătorește „Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare” .

Cu acestă ocazie, directorul unității, domnul comisar șef Ion DIȚĂ, a transmis întregului personal mesajul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, mesajele de felicitare primite din partea instituțiilor colaboratoare și a acordat diplome de merit lucrătorilor care au obținut rezultate deosebite în activitatea desfășurată şi de excelenţă celor cărora le-au încetat raporturile de muncă prin pensionare.

Tot pentru merite deosebite obținute în activitatea specifică, 2 ofițeri și 10 agenți de penitenciare  au fost avansați în gradul profesional următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad.

Ziua personalului din sistemul penitenciar a dat prilejul organizării unei întâlniri de lucru, referitoare la ,,Stadiul implementării Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate, concluzii și perspective,, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din comunitatea locală implicate în aplicarea strategiei.

Având în vedere semnificația zilei de 29 iunie, personalul din cadrul sectorului Educație și Asistență Psihosocială  a organizat  concursul tematic ,, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemulului penitenciar românesc”, iar preotul capelan a oficiat slujba de pomenire a martirilor din închisorile comuniste , ca urmare a declarării anului 2017 de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, anul comemorativ pentru cinstirea acestora.

De asemenea, au fost organizate competiții sportive sub egida ,, Cupa Justiției”, atât pentru deținuți cât și pentru personalul unității, la disciplinele tenis de câmp și tenis de masă, la care câștigătorii au fost recompensați cu diplome și cupe.

Sărbătorirea Zilei personalului din sistemul administraţiei penitenciare în data de 29 Iunie, odată cu prăznuirea patronilor spirituali Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, constituie un bun prilej pentru dezvoltarea unui model de promovare, la nivel comunitar, a tradiţiilor organizaţionale ale Penitenciarului Focşani.

DSC_0178

Lasă un răspuns