3.332 produse anabolizante confiscate la Albiţa

Filed under Economie

Inspectorii vamali de la Biroul vamal Albiţa, împreună cu poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Albiţa au descoperit trei cetăţeni români care încercau să introducă ilegal în ţară, ascunse pe corp, 3.332 produse anabolizante.

În data de 16.02.2010, în jurul orei 19:00, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în judeţul Vaslui, cetăţeanul V. Ioan, în vârstă de 35 de ani, din judeţul Vaslui, însoţit de soţia sa, V. Ebrachea, şi C. Ionel, în vârstă de 28 ani.

Cu ocazia controlului efectuat, inspectorii vamali au descoperit, ascunse sub îmbracăminte şi în încălţăminte, mai multe blistere şi cutii cu substanţe aflate pe lista interzisă, aprobată prin Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale Anti – Doping nr. 94/ 2009.

Astfel, erau lipite cu bandă adezivă de corpul celor trei persoane 600 de comprimante de Danabol, 600 comprimante Strombafort, 600 comprimante Anapolon, 198 fiole Strombaject, 250 fiole Testosterone, 600 comprimante Turanabol, 64 comprimante Primobol şi 420 comprimate Oxandrolon.

Cetăţeanul român Ioan V. a declarat că toate aceste „medicamente”, le-a achiziţionat din Republica Moldova pentru consumul propriu şi a apelat la soţia sa şi la un văr de-al său pentru a-l ajuta să le introducă în România, fără a atrage atenţia inspectorilor vamali. Menţionăm faptul că persoana în cauză cunoştea faptul că deţinerea şi transportul unor astfel de substanţe este interzisă prin lege.

Întreaga cantitate de medicamente a fost reţinută în vederea confiscării de către inspectorii vamali cu adeverinţă de reţinere a bunurilor, cazul fiind predat Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi introducere în ţară fără drept de substanţe cuprinse în lista interzisă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 16 şi 17, alin. 1 şi 2, din Legea 104/2008.

Biroul de Presă din cadrul

Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Serviciul Mass Media şi Informare Publică din cadrul

Autorităţii Naţionale a Vămilor

Lasă un răspuns