Acasă Eveniment 4 milioane de români trăiesc de pe o zi pe alta!

4 milioane de români trăiesc de pe o zi pe alta!

434
0
Reclama
Ei nu au la dispoziție câte un milion de lei să facă niște cumpărături ”decente”, așa cum arunca praf în ochi premierul pesede Marcel Ciolacu și nu visează ca vreodată să poarte la mână vreun ceas Rolex ca al penelistului Rareș Bogdan. Românii care au mai multe zile în care nu mănâncă decât zile în care să aibă farfuria plină reprezintă țara reală, cea de care politicienii la guvernare s-au rupt de tot.
Potrivit celor de la INS, un sfert din populația României are probleme cu banii și este afectată de lipsuri, sărăcie și excluziune. Cu cât familiile de români sunt mai numeroase și au copii, tineri sau persoane în vârstă în grijă, cu atât nevoile și lipsurile sunt mai mari.
Premierul Ciolacu trebuie să răspundă la o întrebare simplă: ce face pentru ca generația tânără să nu mai părăsească țara? Asta în condițiile în care copiii până în 17 ani și tinerii între 18 și 24 de ani sunt cei care trăiesc de pe o zi pe alta și sunt cei mai săraci. Ei și bătrânii cu vârste de peste 65 de ani, după cum spun datele oficiale date publicității de INS.
Dacă am face un exercițiu de imaginație și s-ar exclude pensiile și ajutoarele sociale, atunci tabloul sărăciei în România ar arăta și mai sinistru: unul din doi români nu ar avea ce mânca!
În guvernarea pesede-penele, care se laudă cu cea mai mare susținere parlamentară, sărăcia este la putere în România! Dar asta nu se vede din Palatul Parlamentului de la București!
În plus, în regiunea de sud-est a României, din care face parte și județul Vrancea, aproape jumătate din români sunt săraci. Cu alte cuvinte, unul din doi vrânceni se străduiește să supraviețuiască de la o lună la alta și peste 46% din vrânceni trăiesc aproape de pragul lui a nu avea de pe ce bea apă. Cel mai trist este că nici autoritățile județene ori cele centrale nu sprijină pentru a scădea această pondere prin investiții și atragerea de agenți economici care să creeze noi locuri de muncă în Vrancea, pentru a da o șansă familiilor nevoiașe să câștige un ban în plus.
Ne vedem la vot în 2024!
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei Vrancea
Reclama

Lasă un răspuns