Acasă Reper Istoric Casa baron Capri

Casa baron Capri

309
0
Reclama

casa_capri

Scurta descriere

Reclama

Casa Baron Capri, monument istoric cod LMI VN-II-m-B-06455, este amplasata in Focsani, pe amplasamentul vechiului cartier al armenilor, in imediata vecinatate a bisericii armenesti din Moldova.

Casa apare in prezent ca fiind construita in doua etape distincte, vizibil diferite din punct de vedere al arhitecturii, a materialelor de constructie si chiar a destinatiei functionalitatii.

Cladirea a fost construita in stilul arhitectonic neoromânesc, cu influente ale neoclasicului european de la inceputul secolului XX. Este arhitectura urbana a unui oras a carei evolutie marcheaza in acest sens dezvoltarea economica si rafinamentul unei categorii sociale care isi constuieste rezidente de mari proportii, reprezentative pentru aceasta epoca de influenta europeana, rezidente care sa ii reprezinte mai ales in plan social.

Imobilul se caracterizeaza prin proportii monumentale: intrare principala printr-o marchiza la strada, deschideri largi la usi si ferestre a caror ancadramente originale cu elemente de arhitectura decorative compozite s-au pastrat numai in partea de rasarit a cladirii. Volumetria este ampla si armonioasa, interiorul este structurat pe camere de mari proportii cu destinatie de primire.

Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv

Localitatea: Focsani
Adresa: Str. Republicii, nr.8
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice): VN-II-m-B-06455