7 INTERVENŢII S.M.U.R.D ŞI 3 MISIUNI PIROTEHNICE – comunicat de presă ISU Vrancea

Filed under Comunicate de presa

Intervenţii S.M.U.R.D.

În data de 16 octombrie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a şapte situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc problemele abdominale şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în municipiile Focşani şi Adjud, cât şi în comunele Bilieşti, Coteşti, Goleşti, Păuneşti şi Suraia, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud şi Focşani.

3 misiuni pirotehnice

În data de 16 octombrie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitată pentru trei misiuni pirotehnice.

Specialiştii pirotehnişti s-au deplasat în cursul dimineţii în satul Ireşti din comuna Vidra, unde un cetăţean a găsit o grenadă defensivă în timp ce efectua lucrări agricole în grădina proprie. În cursul aceleiaşi zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în oraşul Mărăşeşti, unde un bărbat a găsit un proiectil exploziv calibru 76 mm în curtea sa, cât şi în localitatea Câmpineanca, unde au fost găsite cinci grenade ofensive de o persoană care săpa în grădină.

Muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii ulterioare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns