88,35 milioane lei stabilite suplimentar de inspectorii fiscali vrânceni

Filed under Economie

Inspectorii fiscali vrânceni au efectuat în primele 10 luni ale acestui an, 590 verificări fiscale urmare cărora au atras suplimentar la bugetul general consolidat suma de 88,35 milioane lei.

Cele 590 verificări  efectuate pe categorii de contribuabili se prezintă astfel: 382 verificări la  contribuabili persoane juridice cu sume atrase suplimentar în valoare  de 84,40 milioane  lei şi 208 verificări la contribuabili persoane fizice unde a fost atrasă suplimentar suma de 3,95 milioane lei.

Atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă de la plată îngreunând în mod considerabil colectarea au fost instituite măsuri asiguratorii în conformitate cu prevederile legale. Domnul Eugen Ciorici –sef administraţie A.J.F.P. Vrancea a declarat că „de la începutul anului  au fost instituite 55 astfel de măsuri asiguratorii în valoare de 64,92 milioane lei”.

De asemenea,  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a înaintat 13 sesizări  penale instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate. Prejudiciu creat bugetului general consolidat a fost în sumă de 20,14 milioane lei.

Domnul Eugen Ciorici a mai precizat că „pe surse bugetare diferenţele cele mai mari constatate de inspectorii fiscali sunt la taxa pe valoarea adăugată cu 53,86 milioane lei, ceea ce reprezintă aproximativ 61% din totalul sumelor stabilite suplimentar”.

 

 

 

Compartiment comunicare

Lasă un răspuns