ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

Filed under Eveniment

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic au fost constatate 5 infracţiuni, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 74 de  metri cub de material lemnos, în valoare de peste 30000 de lei.

În perioada 28 august – 03 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 132 de controale, din care 121 desfășurate pe drumurile publice, 8 în fondul forestier și 3 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, au fost depistate 5 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 18000 lei.

stiva lemne

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 74 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 30000 lei.

Lasă un răspuns