Acțiune de amploare pe raza județului Vrancea

Filed under Eveniment

În zilele de 4 și 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, însoțiți de jandarmi și poliţişti locali, cu sprijinul forțelor din cadrul M.A.P.N au organizat și executat pe raza județului Vrancea acțiuni pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

Astfel, în intervalul 10.00-12.00, respectiv 09.00-11.00, au fost constituite 89 de dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, iar forțele de ordine au acționat pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 și combaterea criminalităţii sub toate formele ei.

În trafic, au fost oprite și verificate cu privire la temeinicia motivului ieșirii din locuință, peste 3900 de persoane și au fost controlate peste 2900 de autovehicule. În 295 de situații au fost constatate nereguli și oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale, din care 222 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, 30 pentru încălcarea regulilor de circulație așa cum sunt prevăzute de O.U.G. 195/2002, fiind retrase trei certificate de înmatriculare, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte legi. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 359.245 lei. De asemenea, 87 de agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, fiind confiscată o cantitate de clor și de dezinfectant. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi vă rugăm să rămâneți acasă și doar în situații excepționale, prevăzute de lege, să părăsiți locuința!

Lasă un răspuns