ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE, PE RAZA JUDEȚULUI VRANCEA

Filed under Eveniment

În ultimele 24 de ore, poliţiştii vrânceni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii vrânceni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 105 societăți comerciale şi 26 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale (81 pentru nerespectarea măsurii de protecție individuală, 31 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, 3 pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării și 10 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care s-au instituit interdicții/restricții), valoarea totală a amenzilor fiind de 12250 lei.

Conducătorilor autoturismelor verificate în trafic le-au fost reamintite prevederile Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns