ACȚIUNI PE LINIA COMBATERII COMERȚULUI CU PRODUSE CONTRAFĂCUTE

Filed under Eveniment

În perioada 04 – 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Vrancea au desfășurat activități specifice, în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale generate de ilegalitățile din sfera proprietății intelectuale și industriale.

Polițiștii vrânceni au desfășurat acțiuni în scopul identificării persoanelor juridice și fizice care comercializează produse contrafăcute, al identificării și scoaterii acestor produse din circuitul comercial, al ridicării documentelor de proveniență, dar și în scopul identificării furnizorilor de mărfuri contrafăcute.

Astfel, la data de 8 februarie a.c., au fost efectuate 12 controale pe raza municipiului Adjud, ocazie cu care au fost depistate patru persoane care dețineau spre comercializare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau.

Cu această ocazie, au fost întocmite 4 dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, au fost confiscate 114 bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare), în valoare totală de 6.480 de lei.

Conform art. 90, lit. b din Legea nr. 84/1998, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Acțiunile polițiștilor vrânceni vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Poliției Române.

Lasă un răspuns