ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA ILEGALITĂŢILOR ÎN DOMENIUL SILVIC

Filed under Eveniment

Polițiștii vrânceni acționează în permanență pentru protejarea fondului forestier și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, ieri, 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fitionești, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Panciu – Valea Caregnei au depistat un bărbat, de 39 de ani, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor, fapte prevăzute de Legea 46/ 2008 privind Codul Silvic .

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 15 decembrie 2018 – 20 ianuarie a.c. cel în cauză ar fi tăiat ilegal 18 arbori din speciile carpen, gorun, jugastru şi ulm dintr-o suprafaţă împădurită, situată pe raza comunei Fitioneşti.

Polițiștii au stabilit faptul că 7 cioate provenite din tăierea ilegală nu prezentau urme de marcare în regim silvic, iar 11 cioate prezentau la bază un cioplaj proaspăt şi amprenta unui dispozitiv circular efectuat pe o suprafaţă care imita forma unui dispozitiv special de marcat.

Au fost ridicate calote cu cioplaj, în vederea efectuării expertizei criminalistice precum şi dispozitivul artizanal susceptibil a fi folosit la falsificarea ciocanului de marcat, respectiv o monedă în valoare de 100 lei, ieşită din circulaţie, emisă în anul 1994.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor.  

Lasă un răspuns