Acasă Comunicate de presa Acțiuni preventive la tabăra Gălăciuc

Acțiuni preventive la tabăra Gălăciuc

243
0
Reclama

 

Activitatile preventive desfasurate de politisti vranceni pentru reducerea victimizarii in randul minorilor au continuat si în perioada vacantei de vara, chiar daca copii nu au fost prezenti in unitatile de invatamant.

Reclama

Astfel, acestia s-au intalnit cu politistii la plecarea in tabere scolare sau excursii, activitatile fiind menite sa previna producerea unor evenimente nedorite in perioada desfasurarii taberei sau excursiilor. Totodata, politistii rutieri au adresat recomandari privind prevenirea accidentelor rutiere conducatorilor de autocare si microbuze la plecarea in cursa cu elevii, precum si cadrelor didactice insotitoare.

In continuarea activitatilor pe aceasta linie, in ziua de 26.07.2013, politistii s-au deplasat la Centrul de Agrement Galaciuc, unde le-au prezentat celor peste 70 de copii aflati in tabara, reguli de siguranta privind circulatia pe drumurile publice, masuri pentru a nu deveni victime ale infractorilor si metode de evitare a implicarii in fapte de natura antisociala.

Pentru evitarea implicarii in accidente a minorilor pe perioada vacantei de vara, politia rutiera recomanda:

–         Intotdeauna supravegheati copii, atat cu privire la locurile de joaca ale acestora cat si cu privire la comportamentul lor in apropierea drumului public.

–         Asigurati-va ca cei mici nu se joaca in apropierea sau chiar pe drumurile publice, indiferent de categoria acestor drumuri, copiii putand fi surprinsi si accidentati de autovehicule.

–         Asigurati-va ca minorii si-au insusit si pun in aplicare regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte in calitate de pietoni, modul corect si locurile prin care pot traversa drumurile publice, modul cum sa se deplaseze pe partea carosabila in situatia in care trotuarele nu exista sau acestea sunt impracticabile.

–         Asigurati-va ca imbracamintea si incaltamintea copiilor este una in culori deschise si pe cat posibil cu elemente reflectorizante, astfel incat acestia sa fie vizibili in trafic, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

–         Invatati copiii cum sa circule cu mijloacele de transport in comun si ce reguli trebuie sa respecte la urcarea si coborarea din aceste mijloace.

–         Cel mai important lucru: oferiti-le exemplul personal. Respectati intodeauna regulile de circulatie cand sunteti impreuna cu cei mici.

Lasă un răspuns