Activități în cadrul Programului Școala Siguranței Tedi

Filed under Social

În anul școlar 2020-2021 se derulează a VI-a ediție a Programului educativ “Școala Siguranței Tedi”, realizat de Poliția Română și Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Obiectivul programului este de a-i învăța pe elevii claselor I, în mod creativ, să conștientizeze, să evite și să gestioneze cât mai bine pericolele.

La data de 23 martie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, alături de colegi din cadrul Biroului Siguranță Școlară și al Postului de poliție rurală Slobozia Bradului au realizat o serie de activități informativ preventive la Școala gimnazială Slobozia Bradului, ocazie cu care cei 121 de copii de clasa I au primit recomandări pentru a fi în siguranță acasă, la școală și pe stradă. Copiii au fost informați cu privire la potențiale pericole și le-au fost furnizate soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

În  acest an școlar, la nivelul județului Vrancea s-au înscris în Programul Școala siguranței Tedi 33 de unități de învățământ, iar până în prezent, polițiștii au derulat activități preventive la: Școala gimnazială nr. 2 Mărășești, Școala  gimnazială Homocea, Școala  gimnazială „Valeriu D. Cotea” – Vidra, Școala Tichiriș și în Focșani, la Școala gimnazială „Duiliu Zamfirecu” și Școala gimnazială „Oana Diana Renea”.

Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:

•           Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!

•           Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!

•           Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și integritatea fizică!

•           Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!

•           Nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!

•        În timpul jocului: nu împinge, nu bate și nu râde de alți colegi! Când cineva procedează astfel cu tine, spune-le părinților și învățătorului.

Lasă un răspuns