Activitatile organizate de catre Penitenciarul Focsani cu ocazia Sarbatorilor de iarna – Comunicat de presa

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada de mare incarcatura afectiva pentru fiecare dintre noi, cand alaturi de cei dragi traim emotia nasterii Domnului Isus Hristos. In aceasta perioada, lipsa familiei este acut resimtita de catre persoanele private de libertate, motiv pentru care Penitenciarul Focsani organizeaza  o serie de evenimente specifice, in care vor fi implicate majoritatea persoanelor  custodiate.

Organizarea acestor activitati au ca scop aducerea in randul persoanelor private de libertate a sentimentului de bucurie si a atmosferei calde pe care le creeaza colindele si traditiile de sarbatori. In acest context, Penitenciarul Focsani a organizat, in data de 11 decembrie, o intalnire intre 4 persoane private de libertate si copii acestora, carora li s-a instituit o masura de protectie prin DGASPC Vrancea si Buzau. Cu aceasta ocazie au fost oferite mici cadouri celor 11 copii prezenti.

In jurul bradului impodobit  activitatile specifice Sarbatorilor de iarna au prins viata: de la video proiectii despre obiceiuri si traditii romanesti de Craciun si  expozitii de tablouri si obiecte decorative, pana la concursuri sportive, precum Cupa Sarbatorilor de iarna, la disciplinele tenis de masa si sah.

In perioada 17 – 20 decembrie, Penitenciarul Focsani va organiza la Casa de Cultura „Leopoldina Balanuta”, din Focsani, o  expozitie cu vanzare. Aceasta va cuprinde lucrari de grafica, pictura, icoane pe sticla si lemn, goblenuri, origami si felicitari executate de persoanele private de libertate in cadrul activitatilor de terapie ocupationala si atelierelor de creatie, coordonate de catre Sectorul Educatie si Asistenta Psihosociala.

In zilele de 18 si 19 decembrie, reprezentantii Serviciului Umanitar pentru Penitenciare vor sustine un program artistic moral religios si vor oferi daruri persoanelor private de libertate prezente la actiune. In data de 20 decembrie, voluntari ai Fundatiei Berean Prison Ministry vor aduce un strop de bucurie si pace sufleteasca persoanelor private de libertate necautate, prin sustinerea unui program de colinde traditionale si oferirea unor pachete cu fructe si alimente.

In aceeasi zi, un grup de colindatori de la Scoala Generala nr.3 din Focsani, vor marca magia sarbatorilor de iarna printr-un program de colinde, adresat persoanelor private de libertate din Penitenciarul Focsani. Venind in intampinarea acestor sarbatori, 12 persoane private de libertate vor merge la colindat  la Centrul pentru persoane varstnice din Focsani. Pe langa actiunile specifice derulate, persoanele private de libertate  se vor putea bucura, in  perioada sarbatorilor de un meniu  specific imbunatatit, iar 3 dintre cei mai merituosi vor simti farmecul Sarbatorilor de Craciun, acasa, alaturi de familie.

Actiunile propuse in aceasta perioada a anului se inscriu in cadrul proiectului initiat de Administratia Nationala a Penitenciarelor si au ca scop valorificarea, promovarea, respectarea si transmiterea, prin intermediul activitatilor de reintegrare sociala, a traditiilor si obiceiurilor populare romanesti in randul persoanelor private de libertate custodiate de Penitenciarul Focsani.  Cu aceasta ocazie, conducerea Penitenciarului Focsani ureaza tuturor colaboratorilor „Sarbatori fericite” iar Noul An sa vina incununat de succese, sanatate si prosperitate!

Subcomisar  de penitenciare Georgeta GURA, purtator de cuvant -Penitenciarul Focsani

 

Lasă un răspuns