Acasă Comunicate de presa Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

214
0
Reclama

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor reprezintă, anual, cel mai important eveniment nu doar pentru sistemul educațional românesc, ci și pentru societatea civică a tineretului activ.

Evenimentul de anul acesta a fost organizat de către Consiliul Județean al Elevilor Galați, în perioada 7-10 februarie 2013, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Galați, al Universității “Dunărea de Jos” și a altor parteneri eduaționali.

Reclama

Peste 200 de elevi au participat la acest eveniment, în urma unei selecții naționale, astfel, patru elevi din fiecare județ al țării au constituit cele 42 de delegații.

Scopul întâlnirii a fost, în primul rând, alegerea noului Președinte al Consiliului Național al Elevilor și alegerea celor doi Secretari Executivi, precum și întocmirea strategiei de dezvoltare instituțională a consiliului pentru mandatul 2013.

Noul Birou Executiv al CNE este format din următorii lideri: Iulia Miron – Președinte, Răzvan Cîndea – Secretar executiv al Departamentului de Organizare Internă și Cristian Gîrneață – Secretar al Departamentului de Eduație și Comunicare (Relații Externe). Totodată, lista este completată de cei opt președinți de regiune, respectiv vicepreședinți naționali: Florin Gavril (Nord-Est), Alexandru Gavrău (interimar – Nord-Vest), Simina Dragoș (Vest), Teodor Blidaru (Sud-Vest), Sînziana Voicu (Sud-Muntenia), Călin Cociș (Centru), Matei Vîlcov (București – Ilfov) și Mădălin Ionuț Gavrilă (Sud-Est).

Participanții la Adunarea Generală a Consiliul Național al Elevilor s-au bucurat de prezența   domnului Ministru al Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus Pricopie,  a Ministrului pentru Societatea Informațională, dl. Dan Nica, a domnului Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin Cristian, precum și a domnului ministru secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Stelian Fedorca.

Astfel, se reconfirmă faptul că Adunarea Generală a CNE este, în adevăratul sens al cuvântului, piatra de temelie a fiecărui mandat și un mod bun de a socializa, de a împărtăși idei și exemple de bună practică.

 

 

Lasă un răspuns