Acasă Eveniment Aflați de unde se mai taie lemne în Vrancea!

Aflați de unde se mai taie lemne în Vrancea!

196
0
stiva lemne
Reclama

stiva lemneÎn perioada 19-25 octombrie a.c., poliţiştii vrânceni au continuate activităţile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, fiind constate următoarele :

 

Reclama

La data de 22 octombrie a.c., ora 17.25, poliţiştii din Vintileasca, au fost sesizaţi de un pădurar, despre faptul ca au depistat în fondul forestier al comunei Vintileasca, în punctul „Monteoru”, doi bărbaţi, ambii din localitate, care transportau cu două atelaje hipo material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. În cauză au fost dispuse măsurile legale de sancţionare contravenţională, prevăzute de art. 19 alin. (1),   lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de 2,66 mc lemn rotund răşinoase, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Chiojdeni.

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din Nereju au depistat un bărbat, din comuna Nereju, judeţul Vrancea, care transporta cu o autoutilitară, pe un drum forestier, cantitatea de 17,500 m.c. lemn rotund răşinoase, fără să deţină aviz de însoţire. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b şi 21 lit. k din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată valoric cantitatea de material lemons.

 

La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii din Nereju, au depistat un bărbat, din comuna Nereju, judeţul Vrancea, care transporta cu o autoutilitară, pe un drum forestier, cantitatea de 14,148 m.c. lemn rotund răşinoase fără a deţine aviz de însoţire. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin.(1), lit. b şi 21 lit. k din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată valoric cantitatea de material lemons.

 

La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii din Nereju au depistat un bărbat, din comuna Spulber, judeţul Vrancea, care transporta cu o autoutilitară pe drumul forestier din punctul „La Fag”, cantitatea de 18,653 m.c. lemn rotund răşinoase fără a deţine aviz de însoţire. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b şi 21 lit. k din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată valoric cantitatea de material lemnos.

 

La data de 24 octombrie a.c., orele 16.10, poliţiştii din Gugeşti au depistat pe DJ 204P, un bărbat, din comuna Gura Caliţei, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1,100 m.c. lemn foc fag fără a deţine aviz de însoţire. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de material lemnos ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Dumitreşti.

 

La data de 22 octombrie a.c., orele 06.30, poliţiştii din Vidra au depistat pe DN 2D, un bărbat, din comuna Nereju, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 7,260 m.c. cherestea răşinoase, fără a deţine aviz de însoţire. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de material lemnos.

 

La data de 24 octombrie a.c., orele 12.45, poliţiştii din Vidra au depistat pe DN 2D un bărbat, din comuna Nereju, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 8,00 m.c. cherestea răşinoase în plus faţă de cantitatea de 12,00 m.c. menţionată în avizul de însoţire. Faţă de conducătorul auto, care a refuzat transportarea materialului lemnos confiscat la Ocolul Silvic Experimental Vidra în vederea dării în custodie, a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. a şi art. 21 lit. k din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată valoric cantitatea 8,00 mc cherestea răşinoase, identificată în plus faţă de cea menţionată în aviz.

La data de 22 octombrie a.c., orele 17.30, cu ocazia activităţilor desfăşurate în fondul forestier din extravilanul satului Şerbeşti, comuna Vidra, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, ambii din localitate, care au tăiat fără drept şi sustras arbori de esenţă stejar, nemarcaţi de organele silvice, din suprafeţele de pădure deţinute de doi bărbaţi din localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 107 şi 109 din Legea 46/2008.

La data de 22 octombrie a.c., orele 12.30, poliţiştii din Năruja au depistat un bărbat, din comuna Jariştea, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,50 m.c lemn foc fag în plus faţă de cantitatea de 3,30 m.c. lemn foc fag, menţionată în avizul de însoţire primar. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de material lemnos transportată în plus faţă de prevederile din avizul de însoţire. Materialul lemos a fost predat în custodie la Ocolul Silvic Focşani.

 

La data de 23 octombrie a.c., orele 20.20, poliţiştii din Broşteni au depistat pe DN 2M, un bărbat, din comuna Mera, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,50 m. ster lemn foc, fără documente de provenienţă. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de material lemnos, ce a fost predată în custodie.

La data de 24 octombrie a.c., orele 22.00, poliţiştii din Andreiaşu au depistat pe DN 2M, un bărbat, din comuna Mera în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2.00 m.c. lemn foc fag, fără documente de provenienţă. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1), lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de material lemnos şi predată în custodia Ocolului Silvic Focşani.

La data de 22 octombrie a.c., în urma controlului efectuat de către lucrătorii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice şi reprezentanţii Gărzii Forestiere Focşani, la depozitul de material lemnos deţinut de o societate comercială de pe raza comunei Nereju, s-a constatat că responsabilii societăţii nu deţineau registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase. Faţă de situaţia constatată s-a dispus sancţionarea contravenţională a reprezentantului societăţii, pentru încălcarea prevederilor art. 21, lit. c din Legea nr. 171/2010.

La data de 25 octombrie a.c., orele 19.30, cu ocazia activităţilor desfăşurate în fondul forestier din extravilanul comunei Bordeşti, poliţiştii au depistat un bărbat, din localitate, care a tăiat fără drept şi sustras 7 arbori de esenţă carpen, nemarcaţi de organele silvice, din păşunea împădurită deţinută de un bărbat, din localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 107 şi 109 din Legea 46/2008.

Informare de presă

Lasă un răspuns