Acasă Eveniment Ajutor financiar pentru firmele care angajeaza studenti si elevi

Ajutor financiar pentru firmele care angajeaza studenti si elevi

239
0
Reclama

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va acorda un stimulent lunar in valoare de 250 lei pentru fiecare elev si student incadrat in munca, suma fiind acordata doar pe o perioada de maximum 60 de zile lucratoare. Stimulentul financiar va fi acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare tanar angajat, insa cu anumite conditii. Astfel, elevii si studentii vor putea fi angajati doar pe perioada vacantelor, iar angajatorul va suporta din fonduri proprii diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat.

De asemenea, anagajatorul trebuie sa faca dovada ca tanarul este angajat in baza contractului individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei. In cazul in care durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei, poate fi incheiat si un contract de munca temporara. Pentru a beneficia de stimulent, angajatorul trebuie sa incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Reclama

Angajatorii nu vor beneficia de stimulent financiar daca incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, sau daca au beneficiat de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic. Angajatorii interesati se pot adresa pentru informatii suplimentare la sediile agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, ale caror date de contact sunt disponibile la http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.

Lasă un răspuns