Acasă Social ALEGE SĂ FII CORECT ! – O CAMPANIE DE INFORMARE PUBLICĂ A...

ALEGE SĂ FII CORECT ! – O CAMPANIE DE INFORMARE PUBLICĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

256
0
Reclama

În contextul organizării alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Ministerul Afacerilor Interne desfășoară, la nivel național, campania „ALEGE SĂ FII CORECT!”, prin care se urmăreşte aducerea informarea opiniei publice cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot.

Prin intermediul acestei campanii de informare, care se desfășoară și în județul Vrancea, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului.

Reclama

În judeţul Vrancea, în afara promovării mesajului campaniei prin mijloacele media, poliţiştii, jandarmii şi lucrătorii pentru situaţii de urgenţă desfășoară, în aceste zile, activități de informare directă în rândul persoanele cu drept de vot.

Astfel de acţiunii au avut loc nu doar în municipiile și orașele din județul Vrancea, ci şi în zonele rurale ale județului, unde poliţiştii, jandarmii şi pompierii  au stat de vorbă cu cetăţenii şi le-au oferit materiale informative (flyere) având ca scop promovarea corectitudinii, legalității și responsabilității în contextul alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016.

Prin acest demers, M.A.I. urmărește informarea alegătorilor cu privire la drepturile pe care le au în cadrul procesului electoral, dar și riscurile la care se supun atunci când încalcă prevederile legale referitoare la desfășurarea alegerilor.

În cadrul campaniei de informare, M.A.I. a realizat mai multe tipuri de materiale suport și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public țintă cât mai diverse.

Astfel, în judeţul Vrancea au fost distribuite 400 de afişe, format A2, care au fost amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în fiecare secție de votare. De asemenea, au fost realizate un spot video și un spot audio, care au fost inserate de către posturile de televiziune şi radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale. Totodată, pe pagina oficială de Internet a M.A.I., a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații M.A.I. și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

Vizitatorii site-ului M.A.I. pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Mai multe informaţii utile pot fi obţinute prin accesarea paginii campaniei  http://www.mai.gov.ro/index-campanie.html de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

Lasă un răspuns