Acasă Social Amenzi pentru produsele cosmetice de protecţie solară

Amenzi pentru produsele cosmetice de protecţie solară

239
0
Reclama

13 operatori economici din Vrancea, care comercializau cosmetice de protecţie solară sau autobronzante, s-au ales cu sancţiuni, după ce comisarii pentru protecţia consumatorilor au găsit produse cu abateri. În total, în judeţ au fost verificaţi 20 operatori economici, controlându-se produse în valoare de 43.033 lei. Pentru produse în valoare de 2.656 lei a fost dispusă măsura de oprire temporară de la comercializare până la remedierea abaterilor constatate. Principalele abateri constatate de comisarii CJPC Vrancea au fost neinformarea consumatorilor cu privire la caracteristicile produselor comercializate, neinformarea în limba română pentru produsele din import, dar şi nerespectarea prevederilor Legii 148/2000 în cazul promoţiilor. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 9.000 lei.

„S-a identificat la comercializare ULEI BRONZANT PROTECTOR Garnier SPF 6, 15, 20 la care s-a constatat dubla marcare a categoriei de protecţie solară, şi anume: inscripţionarea se face pe faţa acestor produse indicând: “protecţie scazută”, respectiv “medie” şi, în acelaşi câmp vizual: “protecţie rezistentă UVA/UVB”. ULEI PENTRU PLAJĂ CU FACTOR DE PROTECŢIE SOLARĂ SPF 6 , ULEI DE BRONZAT CU FACTOR COMPLET DE PROTECŢIE UVA ŞI UVB, ţara de origine Cehia: toate informaţiile referitoare la elementele de identificare şi caracterizare sunt înscrise pe o folie autocolantă transparentă, cu caractere foarte mici şi greu lizibile, aspect ce se datorează şi culorii orange a ambalajului din material plastic. Totodata nu se menţionează categoria de protecţie solară.

Reclama

LOŢIUNE PENTRU BRONZAT ELKOS FPS 25, produs în Germania, cu informaţii incomplete şi incorecte: pe ambalaj se menţionează FPS 25, iar pe eticheta cu traducere – FP 15; lipsesc recomandările adresate consumatorilor constând în fraze de atenţionare; eticheta cu informaţiile redactate în limba română e aplicată de importator peste lista ingredientelor. SUN CARE MILK SPF 20 – denumirea comercială a produsului nu este redactată în limba română. LOŢIUNE DE PROTECŢIE SOLARĂ cu factor de protecţie 10 nu are specificat “FPS” şi nici nu are tradus “factor de protecţie”. SPRAY COLORAT DE PROTECŢIE SOLARĂ PENTRU COPII FPS 30 are categoria de protecţie solară doar în limba engleză, şi anume: “HIGH””, au precizat comisarii CJPC Vrancea.

 

Lasă un răspuns