Acasă Eveniment Arestat în lipsă pentru o înşelăciune de peste 3 miliarde de lei...

Arestat în lipsă pentru o înşelăciune de peste 3 miliarde de lei vechi

26
0
Reclama

Un gălăţean de 39 de ani a primit mandat de arestare în lipsă, fiind cercetat de procurori într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În acest fel, anchetatorii speră să îi poată da de urmă lui Gheorghe Cimpoeru, care este acuzat că a emis file CEC fără acoperire în dauna a nu mai puţin de 14 părţi vătămate, printre care şi o mănăstire. O altă înşelăciune pusă la cale de Cimpoeru a adus un prejudiciu de 200.000 de euro unei firme austriace de leasing. Astfel, administratorul Sc Valmiada Stil SRL Focşani a luat de la acea firmă trei betoniere, pentru care urma să plătească 6.000 de euro rată lunară. Firma străină nu a mai văzut însă nici un ban.

Culmea este că firma lui Cimpoeru, Sc Valmiada Stil SRL Focşani, este fosta societate a lui Constantin Chiticaru, vrânceanul care în vara anului trecut a fost trimis în judecată pentru o evaziune de aproape 18 miliarde de lei. De altfel, din acte rezultă că Cimpoeru a preluat afacerea la scurt timp după ce Chiticaru a fost acuzat oficial de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Reclama

În cauza instrumentată de procurori, cercetările au fost disjunse faţă de un asociat al lui Cimpoeru, care se legitima ca fiind „ing. Florin Ciobanu”. În timpul anchetei s-a descoperit că, de fapt, toată „ingineria” fusese pusă la cale de acest Ciobanu, care nu poate fi găsit şi nici identificat, întrucât se folosea de identitatea unei perosane decedată cu ceva timp în urmă.

Articolul precedentVicenţiu Micheci noul şef al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale
Articolul următorTînăr prins la furat
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns