Asistenta de la pediatrie arestata pentru trafic de influenta

Filed under Eveniment

Geta Dumitru, asistenta in cadrul sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean a fost arestata astazi, in urma unei actiuni desfasurate de ofiterii DGA, sub coordonarea Parchetului Judetean. Femeia este cercetata pentru trafic de influenta, pe motiv ca ar fi pretins si primit diverse sume de bani de la zeci de persoane, pentru a le ajuta cu dosarele de pensionare. „In acest moment se fac cercetari fata de de Dumitru Geta, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. In cursul zilei de astazi aceasta a fost prezentata instantei, care a dispus retinerea pentru o perioada de 20 de zile. Cercetarile continua”, ne-a spus procurorul Paul Mihaila, cel care se ocupa de ancheta.

„Era printre cele mai vechi asistente din cadrul sectiei de Pediatrie. Nu a avut niciodata probleme pe sectie si nimeni nu a avut de obiectat in ceea ce priveste activitatea acesteia. Se pare ca ceea ce facea cu dosarele de pensionare era o activitate care se desfasura in afara orelor de program”, a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean.

Se pare ca femeia avea o intreaga operatiune pusa la punct, iar activitatea acesteia din afara spitalului a fost oprita in urma unui flagrant, dupa ce asistenta a pretins si luat pentru sine de la un viitor pensionar suma de 2.500 de lei. Ulterior, la domiciliul invinuitei a fost efectuata o perchezitie, ocazie cu care au fost descoperite documente de la peste 100 de persoane, carora Geta Dumitru trebuia sa le inlesneasca pensionarea. Pana in acest moment asistenta a negat toate acuzatiile, explicatia pentru documentele gasite la domiciliul sau fiind aceea ca incerca sa ajute persoanele respective sa beneficieze de asigurari de sanatate. Bineinteles, contra cost.

Lasă un răspuns