Acasă Eveniment Asistenta retinuta pentru coruptie si-a tras un apartament la pretul unei centrale

Asistenta retinuta pentru coruptie si-a tras un apartament la pretul unei centrale

235
0
Reclama

Cercetarile in cazul asistentei Geta Dumitru, invinuita pentru trafic de influenta, au scos la iveala afaceri cel putin dubioase cu autoritatile locale din municipiu. Se pare ca femeia a achizitionat recent un apartament in buricul targului, la un pret de nimic, in urma unui contract de credit cu… Primaria Focsani. Concret, apartamentul cu doua camere cumparat de Geta Dumitru pe Strada Mare a Unirii valoreaza, in opinia expertilor din primarie, nici mai mult nici mai putin de 7.000 de lei. Aceasta in conditiile in care o simpla centrala de apartament ajunge la un asemenea pret, utilitate de care femeia dispune de altfel in locuinta recent achizitionata.

Desi apartamentul nu este foarte mare, avand in jur de 48 mp, pretul stabilit de Primaria Focsani este unul cu mult sub pretul real al pietei. In general, la ora actuala, un asemenea apartament nu poate fi cumparat cu mai putin de 25.000 de euro. Pretul subevaluat nu este explicat nici de vechimea blocului, intrucat acesta dateaza din anii 1973 – 1975. Si, ca sa nu bata probabil la ochi ca isi permite sa cumpere cu banii jos o locuinta, din salariul de asistent la pediatrie, Geta Dumitru a incheiat si o cvasi-ipoteca cu primaria, urmand sa plateasca putin peste 100 de lei lunar, pentru a acoperi „datoria”. De mentionat si faptul ca asistentei i-a fost aprobata cererea de cumparare a apartamentului la doar cateva zile de la depunerea documentelor, in luna martie a acestui an.

Reclama

Femeia este cercetata pentru trafic de influenta, pe motiv ca ar fi pretins si primit diverse sume de bani de la zeci de persoane, pentru a le ajuta cu dosarele de pensionare. Geta Dumitru a fost retinuta in urma unui flagrant, dupa ce a pretins si luat pentru sine de la un viitor pensionar suma de 2.500 de lei. Ulterior, la domiciliul invinuitei a fost efectuata o perchezitie, ocazie cu care au fost descoperite documente de la peste 100 de persoane, carora aceasta trebuia sa le inlesneasca pensionarea.

Lasă un răspuns