Acasă Eveniment Atentie pescari! Jandarmii actioneaza!

Atentie pescari! Jandarmii actioneaza!

202
0
Reclama

11 jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Adjud, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe râul Siret în zona barajului Călimăneşti. (“ Port Călimăneşti” – localitatea Pufeşti).

În ziua de 20.05.2015 între orele 02.00. – 10.00, pe timpul executării unei acţiuni de prevenirea şi combaterea braconajului piscicol împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Vrancea, a fost surprins un bărbat de 48 ani, ce avea asupra sa plase monofilament şi o barcă confecţionată artizanal din cameră de autovehicul, în timp de pescuia ilegal.

Reclama

În urma verificărilor făcute bărbarul a recunoscut că pescuia în râul Siret şi s-a stabilit că cel în cauză este susceptibil de săvârşirea de infracţiuni conform art. 64 lit. M din O.U.G. 23/2008 R privind pescuitul şi acvacultura.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare şi au fost predate Postului de Poliţie Pufeşti în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea în stufărişul de pe malul lacului de acumularea au mai fost găsite abandonate încă două ambarcaţiuni confecţionate artizanal din camere de autovehicul.

 

Reamintim că în conformitate cu Ordinul nr. 152 din 5 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de Prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv.

         Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul   braconieri_40485200

Lasă un răspuns