Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

160
0
Reclama

 

La data de 27 octombrie a.c., în intervalul 8:30-14:00, polițiștii din Adjud desfășurat o acțiune  pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, de comerț ilicit cu produse contrafăcute sau produse de contrabandă precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale  din care :  7 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, 12 pentru încălcarea prevederilor Legii 145/2014,  7 pentru încălcarea prevederilor  OUG 195/2002, valoarea totală a  sancțiunilor fiind de 4485 lei.            Totodată, au fost confiscate  bunuri  în valoare de 294 lei.

Reclama

 

Evenimente rutiere

 

La data 27 octombrie a.c., ora 13.30, polițiștii din Biliești au depistat pe DJ 204 D un bărbat, de 23 ani, din comuna Suraia, în timp ce  conducea un autoturism a cărui autorizație de circulație provizorie era expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

La data de 28 octombrie a.c., ora 3.30,  polițiștii din Odobești au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 336 din Codul Penal.

La data de 28 octombrie a.c., ora 9.45, polițiștii Secției 6 Nănești au depistat un bărbat, de 28 de ani, din comuna Tătăranu, în timp ce conducea un tractor care tracta o remorcă neînregistrată în circulația pe drumurile publice.            De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolele 335 și 334 din Codul Penal.

 

La data de 28 octombrie, ora 13.40, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul  Focsani, în timp ce conducea un  autoturism care era radiat din circulație și ale cărui numere de înmatriculare erau false. În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 334 din Codul Penal.

 

 

La data de 28 octombrie a.c., ora 18.23, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în comuna Păunești, un bărbat, de 65 de ani, din municipiul  Onești, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul respirat. În cauză a  fost întocmit dosar penal.

 

La data 28 octombrie, ora 19.50, polițiștii din Adjud au depistat un bărbat de 21 ani, din comuna Ploscuțeni, în timp ce conducea un autoturism  ale cărui plăcuțe cu numere de înmatriculare erau expirate din data de 18 iulie a.c.         În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conform  articolului 334  din Codul  penal.

 

La data  de 28 octombrie a.c., ora 1.10, polițiștii din Adjud au depistat un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autotturism deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

La data de 29 octombrie a.c., ora 4.00, polițiștii au depistat în comuna Pufești, un bărbat, de 33 de ani,  în timp ce conducea un moped neînmatriculat. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu  poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosarul penal conform articolelor 335 și 334 din Codul Penal.

 

La data de 28 octombrie a.c., un bărbat, din municipiul Galați, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2N, în localitatea Bordești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu gardurile a două imobile. Bărbatul a fost  testat cu aparatul etilotest , rezultând o concentrație de 0,50 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirii alcoolemiei. În cauză a  fost întocmit dosar penal.

 

La data de 28 octombrie a.c., ora 19.05, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autotuturism pe DN 2 D,  pe direcția Focșani – Tulnici, a acroșat un atelaj hipo neînregistrat și nesemnalizat, care se deplasa pe aceeași direcție de mers. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 77 ani și a pasagerului atelajului hipo, un tânăr de 17 ani. Aceștia nu erau echipați cu elemente reflectorizante, iar atelajul hipo nu era semnalizat și nici prevăzut cu sursă de lumină. În  cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Recomandări pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală în evenimente rutiere :

 

– nu folosiți segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;

– vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat cu catadioptrii, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, trebuie să fie dotat cu dispozitiv de iluminare, astfel încât să fie observat, cu uşurinţă, de ceilalţi participanţi la trafic; – totodată, căruţaşul trebuie să poarte vestimentaţie cu elemente reflectorizant-fluorescente.

– vehiculul cu tracțiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile;

– să nu opreasca sau să staționeze pe partea carosabilă;

– să nu conduca vehiculul sub influența băuturilor alcoolice;

-să semnalizeze schimbarea direcției de mers cu brațul și să se asigure la schimbarea direcției de mers;

– să nu transporte persoane care stau în picioare.

 

Neopriri la semnalul regulamentar al polițiștilor

 

La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Biroului Rutier au observat un autoturism care efectua manevre riscante prin schimbarea succesivă a benzilor de circulație în municipiul Focșani. Polițiștii au urmărit autoturismul, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 147 km/h, în afara localității. Conducătorul auto, un bărbat de 57 ani, din municipiul București,  a fost oprit în orașul Odobești și a fost sancționat cu amendă în valoare de 2030 lei. De asemenea, a fost aplicată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 120 zile.

La data de 29 octombrie a.c., ora 2.00, polițiștii Secției 10 Panciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe DN 2L, în comuna comuna  Câmpuri, conducătorul acestuia continuându-și deplasarea. Polițiștii au urmărit autoturismul, fiind blocat în orașul Panciu. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 47 ani, din municipiul Focșani, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale și a fost întocmit dosar penal conform articolului 336 din Codul Penal.

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

 

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Secției 10 Panciu au identificat un bărbat, de 33 ani, din comuna Vizantea-Livezi, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei.

 

Radare:

 

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu.

 

 

 

 

 

Articolul precedentUltima oră! Școlile se închid la ora 15.00 din cauza vremii
Articolul următorPSD lasă românii în frig în această iarnă după ce a scumpit lemnele de foc
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns