Acasă Comunicate de presa AUTOSPECIALELE POMPIERILOR PREZENTATE ÎN PARC

AUTOSPECIALELE POMPIERILOR PREZENTATE ÎN PARC

215
0
micul pompier
Reclama

În contextual sărbătoririi, la data de 23 iulie, a Zilei Aniversare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, ne-am dorit să venim în întâmpinarea cetăţenilor prin intermediul unor ateliere de prezentare a specificului instituţiei. Astfel, timp de trei zile, în apropierea locurilor de joacă pentru copii din trei parcuri din municipiul Focşani, autospecialele pompierilor îi aşteaptă pe cei care doresc să afle detalii despre prevenire, intervenţie şi salvare în situaţii de urgenţă.

Miercuri, 15 iulie a.c., în Parcul Bălcescu, au fost expuse o autospecială SMURD, pentru acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor la unităţile spitaliceşti, o autospecială de lucru cu apă şi spumă folosită la intervenţiile pentru stingerea incendiilor, precum şi la acţiuni de deblocare şi salvare, precum şi autospeciala pe şenile care se poate deplasa atât pe apă cât şi pe uscat, în medii umede sau zone nisipoase, prin râuri, lacuri ori pe zăpadă. Totodată, echipajul canin a fost prezent în parc, câinele salvator Wolf reuşind imediat să adune o mulţime de admiratori în jurul lui prin demonstraţiile de dresaj corect executate. Copii care au venit la atelierul „Pompier pentru o zi” au probat costumele şi căştile de protecţie, au urcat în autospeciale şi s-au fotografiat alături de pompieri.

Reclama

Cu acest prilej, au fost distribuite pliante conţinând recomandări specifice de comportare în diferite situaţii de urgenţă. Cu multe zâmbete şi în sunetul alarmei autospecialelor, copiii au promis că vor respecta sfaturile primite, mulţi dintre ei exprimându-şi dorinţa de a deveni pompieri.

Joi, 16 iulie, salvatorii vor amplasa autospeciale de intervenţie în zona Teatrului, iar vineri, 17 iulie, în Grădina Publică din zona Piaţa Unirii.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

micul pompier
micul pompier

Lasă un răspuns