Acasă Eveniment Avem tribunal nou…de campanie

Avem tribunal nou…de campanie

270
0
Reclama

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a venit in Focsani pentru a taia panglica de inaugurare a noului sediul in care isi vor desfasura activitatea Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani. Alaturi de presedintele Tribunalului Vrancea si de presedintele Consiliului Judetean, ministrul Corlatean a explicat cat e de importanta mutarea activitatii celor doua instante intr-un nou sediu, fara insa a da o data exacta. Sediul fostei Bancorex a fost insa definitivat in urma cu cateva luni, iar mutarea propriu-zisa se va putea face abia dupa ce MJ va achita ultima transa de bani constructorului.

„Ca ministru al justitiei astazi traiesc o mare satisfactie, pentru ca inaugurarea unui sediu atat de frumos si atat de util, de necesar pentru buna functionare a justitiei, a instantelor, dar si pentru justitiabilii este o prioritate, si trebuie sa fie o prioritate pentru statul roman si pentru guvernul…..Vreau sa il felicit pe presedintele Tribunalului Focsani si pe presedintele judecatoriei, pentru ca inaugurarea de astazi ofera sansa magistratilor si justitiabililor sa poata sa isi desfasoare activitatea si respectiv sa faca apel la lege in conditii absolut decente europene”, a spus ministrul Corlatean, fara sa uite sa multumeasca CJ pentru gestul a de pune la dispozitie sediul fostului Bancorex.

Reclama

Ministrul nu a reusit sa spuna exact care este „efortul bugetar” care trebuie facut pentru darea in folosinta a Palatului de Justitie, ci a mentionat ca partea finala pentru decontare a fost prevazuta in buget. Presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Costica Dita, s-a limitat sa spuna ca, in masura in care vor fi bani, va fi facuta si mutarea. „Mutarea efectiva trebuie organizata astfel incat sa nu afecteze nici activitatea de judecata. Sa vedem cat dureaza procedurile administrative, pentru ca eu mi-am propus ca in 4 zile sa fac mutarea”, a spus presedintele Dita.

La inaugurarea de astazi, pe langa presedintii Tribunalului Vrancea si al Judecatoriei Focsani, au participat si seful Serviciului de Probatiune, Costel Costandache, autoritati locale, primarul Decebal Bacinschi, prim procurorul Ioan Lefter, seful penitenciarului, comisarul sef Ion Dita, presedintele Judecatoriei Panciu, Mihai Florin Stoica, dar si fostul presedinte al Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Neacsu. Desi la inaugurare au venit magistrati din cadrul judecatoriei, precum si grefieri si personal auxiliar, astazi au lipsit din noul sediu judecatorii din cadrul Tribunalului Vrancea. De mentionat ca inaugurarea a fost anuntata in weekend, mai mult neoficial.

Lasă un răspuns