Acasă Eveniment Avocatul Codrut Balas, aparatorul lui Jitea: „La primul termen judecatorul a cerut...

Avocatul Codrut Balas, aparatorul lui Jitea: „La primul termen judecatorul a cerut dosarul si omul”

312
0
Reclama
Instanta Tribunalului Vrancea a luat masuri drastice in dosarul omului de afaceri vrancean Liviu Jitea. In cadrul dosarului in care acesta solicita liberarea sub control judiciar, instanta a dispus amendarea directorului Penitenciarului Galati cu 2.000 de lei. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul cererii Ralucai Milea, o alta inculpata din dosar. Sanctiunea a venit dupa ce, trei termene consecutive, cei doi inculpati, arestati in cauza, nu au fost adusi la instanta.jitea

La termenul de judecata, Penitenciarul Galati a comunicat ca Liviu Jitea ar avea afaceri judiciare in Galati, insa termenul de judecata pe fond este pe 10 octombrie”, a declarat pentru Avocatura.com avocatul vrancean Codrut Balas, care a aflat la termenul de judecata de aceasta situatie.

Desi judecat la Tribunalul Galati, acolo unde a fost trimisa cauza de procurorii DIICOT, la sfarsitul lunii trecute, Liviu Jitea a investit Tribunalul Vrancea cu o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Aceeasi situatie a fost si in cazul Ralucai Milea, judecata in acelasi dosar.

Reclama

De altfel, cei doi sunt singurii inculpati din dosar in cazul carora instanta galateana a mentinut arestul preventiv. Cele doua cereri, inregistrate in doua dosare distincte, au avut trei termene la Tribunalul Vrancea, acordate din cauza lipsei dosarului sau a lipsei de procedura cu inculpatii. La cel de-al treilea termen insa, instanta s-a pronuntat: „In baza art. 198 al. 4 lit. a Cpp dispune sanctionarea directorului Penitenciarului Galati cu suma de 2.000 lei. Admite exceptia de necompetenta in favoarea Tribunalului Galati. Trimite cauza la aceasta instanta. Definitiva”.

„La primul termen, judecatorul a cerut dosarul si „omul”. Tot ce pot sa spun este ca nu a venit nici clientul meu si nici dosarul. Aceasta contrar dispozitiilor legale, care reglementeaza obligativitatea prezentarii personale a inculpatului in fata instantei de judecata”, ne-a mai spus avocatul Balas, cel care il reprezinta pe Liviu Jitea.

Aceasta inseamna insa ca cererile celor doi vranceni vor fi judecata in continuare la Galati, alaturi de dosarul „mama”. Initial, in timpul anchetei in cauza au fost arestate preventiv opt persoane, respectiv Liviu Jitea, doua dintre directoarele firmei sale – Raluca Milea si Florenta Mona Ionescu, dar si Lucian Datcu, Stoica Cristea, Neculai Bica, Mihail Viorel Tucan si Alexandru Bortos. Totodata, alte persoane propuse spre arestare au primit masura de a nu parasi localitatea pe o perioada de 30 zile.

In timp, cei arestati preventiv au fost eliberati, iar cand dosarul a fost trimis in instanta, la inceputul acestei luni, doar Jitea si Milea mai erau retinuti. Cei 20 de inculpati sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat specializat in afaceri ilegale cu alcool. 

sursa: avocatura.net

Lasă un răspuns