Acasă Invatamant BALCANIC PROD – sponsor oficial al echipei care reprezintă Vrancea, în...

BALCANIC PROD – sponsor oficial al echipei care reprezintă Vrancea, în cadrul delegaţiei României la World Robot Olympiad 2015

177
0
Reclama

BALCANIC PROD SRL Focșani, companie specializată în fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, care deține două unități de producție situate în Focșani și Tulcea, este sponsorul oficial al echipei vrâncene care va participa la faza internaţională a World Robot Olympiad, competiție care se va desfăşura în Qatar – Doha, în perioada 06 – 08 Noiembrie 2015.

Anca Suliman, Cătălin Cernat și Radu Agherghini, elevi ai Colegiului Național Unirea, reuniți în echipa IRIS 8, se pregătesc pentru această prestigioasă competiție la Centrul de Excelenţă pentru Robotică Educaţională de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, sub coordonarea profesorului formator ing. Săndel Agache. Cei trei elevi, alături de profesorul coordonator, vor reprezenta România și implicit județul Vrancea la cea mai mare competiție de robotică educațională din lume. Elevii care frecventează Centrul de Excelenţă au obținut mai multe performanțe în cadrul competițiilor dedicate ştiinţei şi tehnicii. Ultima realizare, Premiul II la faza națională a “World Robot Olympiad – România 2015, le-a adus calificarea la faza internațională a olimpiadei cu proiectul “DendroRobotul”, un robot capabil să apere oamenii de suflul exploziilor într-o mină, asigurând astfel exploatarea resurselor naturale în condiții de siguranță.

Reclama

Participarea la competiție este condiționată de sprijinul financiar necesar achiziționării materialelor necesare realizării robotului, la nivelul de exigență impus de regulamentul internațional de desfășurare a olimpiadei. Iar proiectul tinerilor are nevoie de îmbunătățiri pentru a fi prezentat în condiții onorabile la Qatar – ţară care găzduieşte anul acesta faza internaţională a World Robot Olympiad. Nu lipsit de importanţă este şi faptul că în faza de start a competiţiei participă anual peste 20.000 de echipe din peste 50 de ţări, fiecare dintre acestea lansând provocări tehnico-ştiinţifice de interes mondial. Cu toate că olimpiada este cuprinsă în calendarul activităților educative ale Ministerului Educației și Cercetării Științifice, finanțarea nu este asigurată, iar participarea și pregătirea echipei pentru faza internațională au fost puse mai mereu sub semnul întrebării.

Balcanic Prod SRL a înțeles cât de important este visul acestor tineri de a reprezenta România la nivel internațional și a decis să asigure toate cheltuielile necesare deplasării și pregătirii echipei noastre pentru această competiție care promovează tinerii creativi și realizările ştiinţifice româneşti.

„Suntem mândri să sprijinim echipa ce va reprezenta România anul acesta la World Robot Olympiad, concursul internațional de robotică ce se va desfășura în Qatar. Coordonat de profesorul Săndel Agache, Centrul de excelență pentru robotică educațională din Focșani este o mândrie pentru învățământul vrâncean. Balcanic Prod a contribuit în decursul anilor la evoluția acestui centru iar astăzi efortul comun este încununat de rezultatele acestor elevi remarcabili. Credem cu tărie că mediul economic are datoria de a participa la susținerea performanței școlare, pentru că aici se cultivă gândirea creativă, inovația și pasiunea, valori fără de care nu se poate performa în nici un domeniu. Iar acest centru este dovada că şcoala noastră produce valori pe care trebuie să le susținem în drumul către performanță și excelență”, a declarat managerul companiei Balcanic Prod, ing. Ionuț Ștefan.

La World Robot Olympiad participă și echipa Colegiului Național de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, care a obținut Locul I la faza națională a competiției.

         Le urăm succes echipelor noastre în drumul lor către performanța internațională!!

Despre Centrul de excelență pentru robotică educațională Focșani

Înfiinţat în anul şcolar 2014 – 2015, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Centrul de excelență pentru robotică educațională Focșani este destinat elevilor de liceu, pasionați de robotică și informatică aplicată. Activitatea centrului se desfășoară în cadrul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, sub coordonarea prof. ing. Săndel Agache. Centrul nu beneficiază de finanțare publică. Bilanţul primului an de activitate cuprinde Locul II la faza naţională a World Robot Olympiad, categoria Open; Locul I la faza regională a World Robot Olympiad, categoria Open, derulată la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi; Menţiune la concursul naţional “Infoeducaţie”, secţiunea Robotică; Locul I la faza judeţeană a concursului naţional “Infoeducaţie”, secţiunea Robotică; Contribuţii la realizarea proiectului „Rover” din cadrul Competiţiei Naţionale de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu. Motto-ul centrului: “Tot ceea ce întreprindem să fie cu și pentru creierele noastre, întrucât acestea există în ciuda palidelor dovezi”. Mai multe detalii se găsiţi la adresa: https://roboticaexcelentavrancea.wordpress.com/istoric/

Articolul precedentAccident spectaculos la Unirea! Gard, stalp si masina distruse de un sofer beat
Articolul următorFrig si ploi la inceput de saptamana
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns