Acasă Eveniment „Baronul” din Cimpuri si partenerii sai, trimisi in judecata

„Baronul” din Cimpuri si partenerii sai, trimisi in judecata

202
0
Reclama

Vasile Iordache, cunoscut mai ales ca „Baronul”, impreuna cu alte trei persoane, printre care si toporatorul de renume Florin Mateiu, a fost trimis in judecata in lipsa, pentru un prejudiciu de peste 600.000 de lei. Dosarul are in prim plan taierile ilegale din ce a mai ramas din padurile vrancene, totul fiind mascat de afaceri cu lemn, aparent curate. „Baronul”, originar din Cimpuri, va fi judecat pentru doua infractiuni de evaziune fiscala in forma continuata, fiind cercetat in calitate de administrator a doua societati: SC Atunia Forest SRL Cimpuri si SC Iordaforest SRL Rastoaca. In plus, Iordache este acuzat si de doua infractiuni la Legea 241/2005, legate de detinerea de documente cu regim special, precum si de inregistrari nereale in contabilitate.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2009-2011, pentru justificarea provenientei a peste 25 m.c. lemn, „Baronul” s-a folosit de documente cu regim silvic false, care ulterior au fost completate cu date nereale, din care reiesea ca Atunia Forest si Iordaforest s-au aprovizionat cu lemn de la mai multe societati comerciale sau ocoale silvice din tara. Documentele respective (facturi, avize etc) au fost procurate de la Ilona Szasnika din Brasov, invinuita in dosar de detinere de documente cu regim special si complicitate la evaziune fiscala.

Reclama

In acelasi dosar vor mai fi judecati si Florin Mateiu, care in acest moment este in inchisoare pentru fapte legate tot de taierile ilegale din judet, precum si Maricel Paun, acesta din urma fiind acuzat de evaziune fiscala, in calitate de administrator al SC Jusfor Green SRL. Pe de cealalta parte, Mateiu este acuzat ca ar fi fost complice la faptele lui Iordache.

In rechizitoriu se mai arata ca, dupa ce s-a pus „in ordine” cu documentele false in baza carora putea justifica lemnul taiat ilegal in special de pe raza OS Soveja, Vasile Iordache si-a procurat si documente bune, pe care ulterior le-a folosit in relatiile de afaceri cu alti explotatori de masa lemnoasa. Unul dintre acestia este si Paun, care, prin intermediul documentelor procurate de la Iordache, a inregistrat operatiuni nereale, care mascau de fapt taierile ilegale.

Lasă un răspuns