Acasă Politica Baronul Oprișan să-l ducă pe păpușarul șef Dragnea să vadă stagnarea în...

Baronul Oprișan să-l ducă pe păpușarul șef Dragnea să vadă stagnarea în care ține județul!-declarație de presă Ion Ștefan

1538
0
Reclama

Săptămâna aceasta, vineri, pesediștii anunță un desant în Vrancea, conducător de grup fiind păpușarul șef de la Guvern, Liviu Dragnea, reîntors din țările calde să vadă unul dintre cele mai înapoiate județe din punct de vedere economic. Cifrele arată că noi mai zvâcnim puțin, în comparație cu Teleormanul natal al păpușarului.

Din ziarul de partid am aflat și care va fi programul oficialilor. M-aș fi gândit că, venind așa în ”haită”, vor avea un program încărcat. În schimb, se pare că premierul, miniștrii și păpușarul șef vor fi plimbați de baronul Marian Oprișan pe la stațiile antigrindină. Eu le recomand ca vizita lor să cuprindă și întîlniri cu fermierii afectați anii trecuți de ploile cu gheață, ale căror culturi au fost puse la pământ, pentru că stațiile nu au funcționat.

Reclama

Pesediștii își mai trec în programul de dinaintea week-end-ului și discuții despre accesarea fondurilor europene. Aici, cu siguranță, expert va fi baronul Oprișan, cel care conduce o instituție atât de ”abilă” în a implementa proiecte pe bani de la Bruxelles. Mărturie sunt proiectele eșuate de la Crângul Petrești ori Salvamont. Să ne spună și de ce plătim gunoi mai scump pentru că Vrancea Curată a CJ a ajuns… la tomberon!

Dacă tot ajung în Focșani, poate n-ar strica să se împiedice păpușarul șef în plăcile ciobite din Piața Unirii și să își aranjeze mustața în bazinele murdare de la Consiliul Județean. Să îi plimbe Oprișan și pe la Vechea Prefectură, bijuterie arhitectonică aflată într-o reabilitare continuă de decenii, pe care CJ și constructorul par a o fi abandonat în spatele gardurilor.

Anunțul oficial amintește și de un seminar despre piața muncii. Sper să vină cu planuri concrete pentru atragerea investitorilor și readucerea acasă a vrâncenilor plecați la muncă peste hotare.

Să explice Guvernul PSD și de ce Vrancea nu merită autostradă! Pentru că lucrările la autostrada Moldova nu înaintează cu niciun centimetru! Însă, pesediștii băștinași visează la… avioane în aeroport la Focșani.

Și dacă ajung prin județ, sper ca păpușarul și pesediștii să nu rezeme la chermeze la conacul lui Oprișan de la km 25 și să meargă să vadă cum arată drumurile de pe Valea Râmnicului, DN 2 R și DN 2 N, dar și cum suferă turismul rural din Vrancea, de la Tulnici-Lepșa și Soveja, din cauza infrastructurii. Aici, DN 2 L Soveja-Coașa-Lepșa este impracticabil de ani buni, timp în care pesediștii vrânceni se tot lăudau că au ”vocație de constructori”. Din cauza lor, Vrancea, în ciuda peisajelor frumoase și a potențialului turistic, este ocolită de turiști. Ficații miniștrilor PSD ar putea fi zdruncinați și pe drumurile podgoriilor vrâncene, așa cum pățesc țăranii noștri!

Și ar mai fi multe de trecut pe lista de făcut pentru oficialii guvernamentali, dar ar trebui să se mute aici, să trăiască măcar o lună! Însă, Vrancea nu-i ca Brazilia ori Maldive!

 

Ion Ștefan, deputat PNL de Vranceaciorasti-1

Articolul precedentPoliția vrânceană informează!
Articolul următorVrancea ”îngropată” în zăpadă la mijlocul lui aprilie
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns