Acasă Politica Băsescule, ai luat pielea de pe noi ! – comunicat de presa...

Băsescule, ai luat pielea de pe noi ! – comunicat de presa PNL Vrancea

228
0
slide
Reclama

Avem o nouă dovadă a arbitrarului politicii în România, unde nu mai există reguli, separaţia puterilor, sau mecanisme democratice. În 6 mai 2010 Traian Băsescu a fost cel care ne-a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor, iar acum tot Traian Băsescu ne anunţă, fără date economice şi cu o vădită intenţionalitate electorală, că salariile vor fi reîntregite. Guvernul practic nu există, primul-ministru nu există, de aceea suntem îndreptăţiţi să spunem că România este astăzi o ţară fracturată. Într-o parte se află Traian Băsescu şi PD, care îşi văd nestingheriţi de planurile lor şi au ca unic scop menţinerea la putere cu orice preţ şi, de cealaltă parte populaţia României, care a plătit costurile austerităţii şi falimentului actualei puteri şi care cere demisia Preşedintelui.

Planul lor de ieşire din criză s-a limitat doar la scăderea salariilor şi creşterea taxelor, ceea ce dovedeşte doar lipsa de viziune, absenţa instrumentelor de stimulare a economiei,ceea ce nu a făcut decât să adâncească problemele economice. Potenţialul de creştere a economiei a fost deteriorat de trei ani de măsuri macroeconomice greşite. Nu s-a mai investit, mijloacele fixe s-au depreciat fără înlocuire, capitalul uman a pierdut din valoare, motivaţia şi optimismul care reprezentau catalizatori pentru spiritul antreprenorial au dispărut. Oamenii sunt săraci iar cureaua nu se poate strânge mai mult de atât. De aceea, singura soluţie viabilă este ca toţi cei care le-au acordat credit în 2008 să riposteze acum, total îndreptăţiţi.

Reclama

Românii care legau o oarecare speranţă de schimbările formale care au avut loc la nivelul guvernării, trebuie să renunţe la aceste speranţe. Traian Băsescu şi PDL sunt pe ultima sută de metri. Partidul Democrat Liberal este în descompunere, cu credibilitatea tinzând către zero, cu şanse minime de a supravieţui politic, nu de a câştiga din nou alegerile. Nu le mai pasă de oamenii care nu mai au medicamente, care nu-şi mai pot plăti facturile, sau duc un trai subzistenţial. În Piaţa Unirii din Focşani, protestatarii sunt în cea de-a 47-a zi de proteste, la fel ca în multe alte oraşe din ţară. La toate acestea, Traian Băsescu este indiferent şi sfidător.

 

PREŞEDINTELE PNL VRANCEA

deputat Nini Săpunaruslide

Lasă un răspuns