Bătaie de joc! Elevii de la Școala ”Ion Basgan”, din săli de clasă în… dormitoare, din cauza incompetenței administrației PSD

Filed under Eveniment

Peste 2.000 de elevi și sute de profesori, la care se adaugă mii de părinți au fost bulversați de către administrația PSD-istă a Focșaniului la început de an școlar. Astfel, toți elevii de la Școlile nr. 2 (”Ion Basgan”) și Școala nr. 10 (”Duiliu Zamfirescu”) au fost mutați în alte instituții de învățământ, în condiții improprii și la mare depărtare de case. Situația este și mai gravă pentru elevii de la Școala 2, pentru că aceștia au fost înghesuiți în ”săli de clasă” care sunt, de fapt, dormitoare de internat, la Liceul de Artă „Gh. Tăttărescu”.

La începutul anului școlar trecut, primarul PSD al Focșaniului, Cristi Misăilă, le promitea elevilor și profesorilor de la școlile respective că până la 1 septembrie 2019 școlile vor fi reabilitate, pentru a nu fi perturbată activitatea de învățământ. Misăilă nu și-a respectat promisiunea, reabilitarea fiind abia acum începută, ba chiar a avut tupeul să atace un profesor focșănean, fost director de școală, pentru că acesta a avut curajul să spună că elevii vor face ”lecții de supraviețuire” în noile locații în care vor învăța. Cu privire la promisiunea neonorată Misăilă s-a scuzat spunând că ”la noi procedurile și legile  ne blochează sau ne întârzie foarte mult. Ar fi fost normal să se fi  lucrat în perioada de vară.. Din nefericire au fost probleme cu documentația, mai multe aspecte de ordin tehnic”, a precizat primarul, fără a spune cu subiect și predicat despre ce probleme și aspecte este vorba. În ceea ce privește legislația, îi reamintim primarului Misăilă că PSD-ul din care face parte este de 3 ani la guvernare și putea modifica legislația (chiar și prin ordonanță de urgență că tot îi place) astfel încât procedurile și legile să nu mai blocheze investițiile, dacă acesta este motivul real. Cine a oprit PSD-ul să facă acest lucru?

În realitate, asistăm la o nouă dovadă a incompetenței PSD în materie de investiții în infrastructură, mii de elevi, părinți și profesori fiind afectați.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 10 septembrie 2019

Sursa foto: Știri de Focșani Sursa video: Vrancea Media

Lasă un răspuns