BATALIONUL 280 INFANTERIE MECANIZATĂ Căpitan Valter Mărăcineanu A SĂRBĂTORIT ZIUA UNITĂȚII PRINTR-UN GEST UMANITAR

Filed under Comunicate de presa

 

 

            Pe data de 5 Martie, militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu” au venit în ajutorul unei familii nevoiașe din satul Motnău, comuna Dumitrești, oferindu-le produse alimentare și rechizite, după desfășurarea unei campanii de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină Vrancea.

Cazul social le era cunoscut militarilor din perioada sărbătorilor de iarnă, când, prin același gest, i-au cunoscut pe membrii familiei Joița. Natalia şi Dumitru Joiţa trăiesc într-o casă izolată, pe un deal din satul Motnău, comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, împreună cu cei cinci copii – Ionuț, Zenovia, Maria, Ștefania și Marius, de 11, 10, 8, 7 și 5 ani şi cu mama lui Dumitru, în vârstă de 77 de ani, bolnavă de autism. Dorm toţi opt într-o cameră de nu mai mult de 8 metri pătraţi, în două paturi mici, unite, unde copiii îşi fac şi temele, neavând loc cu toţii la masă. Nu au un venit stabil, părinţii lucrează cu ziua, pentru oamenii din sat, numai pe timp de vară. Casa este situată la 12 km de sat, distanţă pe care cei patru copii care merg la şcoală o parcurg zilnic pe jos, prin pădure, peste pârâul care străbate comuna şi, mai departe, pe drumul de piatră până în sat. Cu mare dificultate părinţii le pot asigura copiilor mâncarea de zi cu zi şi rechizitele pentru şcoală, în timp ce hăinuţele pe care le poartă sunt primite de la săteni. Militarii au fost întâmpinaţi de copii, timizi şi bucuroşi de oaspeţi, dar îmbrăcaţi ca de primăvară, fără nicio geacă pe ei. De încăţat nu au decât adidaşi, iar Natalia şi Dumitru nu le pot cumpăra ghetuţe pentru iarnă „copiilor din pădure”, aşa cum sunt cunoscuţi; sunt prea scumpe.

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu” au fost din nou alături de cetățeni și au sărbătorit, astfel, ziua de 1 Martie, când s-au împlinit 19 ani de la înființarea unității, printr-un dublu gest umanitar – donarea de sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină Vrancea și dăruirea de produse din valoarea bonurilor primite pentru o familie care are nevoie de ele mai mult decât noi, după cum a declarat plutonierul Moscu Adrian, subofițer care a participat la ambele activități.

 

 

Batalionul 280 Infanterie  Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns