Acasă Eveniment Bătrână carbonizată într-un incendiu la Odobești

Bătrână carbonizată într-un incendiu la Odobești

425
0
Reclama

Un apel la numărul unic de urgență 112, primit luni, în jurul orei 01:00, anunța un incendiu la o locuință din orașul Odobești, semnalând totodată posibilitatea ca proprietara, o persoană vârstnică, să fi fost surprinsă de flăcări în interior. Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate în cel mai scurt timp, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Până la sosirea echipajelor la fața locului, prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, care a intervenit cu o autospecială de stingere. Pompierii militari au acționat în cooperare cu pompierii voluntari pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent la întreaga locuință, cuprinzând o suprafață de aproximativ 150 mp. În timpul intervenției o butelie a explodat, iar alta a fost evacuată. În urma evenimentului provocat cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă, au ars: locuința în suprafață de 150 mp și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în interior. Din nefericire, echipajele de pompieri au găsit corpul carbonizat al unei femei, în vârstă de 82 de ani.

***

Reclama

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, generate de mijloacele de încălzire, pompierii militari vrânceni vă recomandă respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor:

  • Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
  • Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  • Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
  • Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  • Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, sau nesupravegheate;
  • Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

Lasă un răspuns