Acasă Invatamant Burse educaţionale în domeniul medical pentru tinerii romi

Burse educaţionale în domeniul medical pentru tinerii romi

159
0
Reclama

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei anunţă implementarea proiectului „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical”. Proiectul este implementat în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund Romania, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN şi Open Society Institute, având capacitatea să susţină 500 de studenţi şi elevi romi în anii academici 2011 – 2012 şi 2012 – 2013. Principala componentă de intervenţie directă din cadrul proiectului este programul de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical adresat tinerilor aparținând minorității rome. Tinerii vor putea alege între două secţiuni de pregătire, în funcţie de etapa educaţională în care se află. „Programul este promovat la nivel naţional în 16 întâlniri locale la care vor fi invitaţi să participe posibili beneficiari, dar şi personalităţi locale cu potenţial de diseminare a informaţiilor în comunităţi”, precizează organizatorii, mai multe detalii fiind disponibile online pe website-ul oficial al proiectului: www.burseromi.ro şi www.activewatch.ro.

Componenta de burse, mentorat şi tabere de advocacy se adresează studenţilor la facultăţile de medicină şi farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenţi şi elevilor la şcoli postliceale medicale. În anul şcolar 2011 – 2012 sunt prevăzute 80 de locuri pentru tinerii romi interesaţi să îşi continue studiile în domeniul medical. De cealaltă parte, componenta de tutorat şi tabere de motivare este construită pentru susţinerea şi acordarea de pregătire în regim gratuit la biologie, chimie şi fizică, elevilor de liceu care în anul scolar 2011 – 2012 vor fi în clasa a XII-a sau a XIII-a. În anul şcolar 2011 – 2012 sunt scoase concurs 200 de locuri pentru tinerii romi interesaţi să susţină examenul de admitere în instituţii de învăţământ cu profil medical. Tinerii romi se pot înscrie pentru program până pe 22 iulie (componenta Tutorat) şi până pe 27 iulie (componenta Mentorat).

Reclama

„Tinerii de etnie romă selecţionati în cadrul programului vor fi încurajaţi să îşi dezvolte potenţialul de leadership şi vor fi susţinuţi să se dezvolte academic şi profesional în domeniul medical. Pentru susţinerea acestui obiectiv, în cadrul proiectului vor fi angajaţi 30 de medici şi 60 de profesori care vor lucra cu tinerii selectaţi în program, pe durata anilor academici 2011 – 2012 şi 2012 – 2013”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentPatru cutremure in Vrancea
Articolul următorFurt calificat şi tentativă de tâlhărie la doar 17 ani
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns