Bustul lui Gh. Rarincescu, Focsani

Filed under Reper Istoric
Bustul lui Gh. Rarincescu

Bustul lui Gh. Rarincescu

Scurtă descriere
Gh.Rarincescu s-a nascut in anul 1864 in comuna Cotesti. A fost absolvent al Scolii Normale de Invatatori din Galati, apoi a functionat ca invatator in Cotesti, ca director al Scolii de la Vidra (1888-1889) si ca director al Scolii de Baieti Nr .2 din Focsani timp de 30 de ani.
A fost decorat pentru intreaga cariera pedagogica, cu Rasplata Muncii pentru Invatamant cl.II si I, Medalia Jubileului Invatamantului Romanesc, Coroana Romaniei in Gradul de Cavaler.
A fost un cadru didactic ramas in istoria invatamantului romanesc pentru daruirea cu care a educat cateva zeci de generatii de elevi, pentru calitatea si exigenta manifestata in intreaga sa cariera pedagogica.
Pentru aceste merite deosebite si pentru tot ce a realizat in folosul comunitatii, administratia locala la initiativa cadrelor didactice din Focsani i-a ridicat un bust comemorativ din bronz realizat de Cornel Medrea, monument istoric clasat cod LMI VN-III-m-B06576 in curtea scolii in care a functionat ca director trei decenii, inaugurat in 1931, cand aceasta implinea 100 de ani de existenta.

Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv
Localitatea: Focsani
Adresa: Str. Cuza -Voda nr.46
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice): VN-III-m-B-06576