Acasă Eveniment Candidatul Forța Dreptei Vrancea la Primăria Tănăsoaia va da în judecată Guvernul...

Candidatul Forța Dreptei Vrancea la Primăria Tănăsoaia va da în judecată Guvernul României dacă Executivul nu va organiza alegeri locale anticipate

192
0
Reclama
Luni, 1 august, s-a desfășurat la București reuniunea Consiliului Național al Forței Dreptei, între temele de discuții abordate numărându-se și pregătirea alegerilor locale anticipate. În acest moment, în toată țara, peste 30 de localități nu sunt conduse de primari, aceștia pierzându-și funcțiile fie din cauza problemelor de corupție, fie a incompatibilităților.
”Constat că Guvernul cu stele a pus în cui democrația și a uitat să organizeze alegeri locale acolo unde sunt vacante funcțiile de primari. La ora actuală, în peste 30 de localități nu mai există primari din diferite motive, incompatibilitate sau condamnări primite. De 6 luni, Guvernul nu organizează alegeri în aceste localități, permițând conducerea treburilor publice de către oameni care nu au niciun fel de legitimitate. Este o gravă încălcare a legii în România, a Constituției. Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale cât mai repede. În cazul în care nu vor demara procedura, vom ataca în contencios pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale. Atât eu cât și cei care vor fi candidații noștri vom da în judecată Guvernul pentru a-l obliga să facă ceea ce trebuie să facă în mod legal”, a spus Ludovic Orban la reuniunea Consiliului Național al Forței Dreptei.
În Vrancea, în acest caz este comuna Tănăsoaia, acolo unde primarul PSD ales în 2020 a primit condamnare pentru fraudarea banilor europeni și a părăsit Primăria după nici 3 luni de la alegeri. De atunci a trecut mai bine de un an și jumătate, timp în care comunitatea are de suferit din cauza lipsei de implicare a administrației publice locale. Forța Dreptei Vrancea o va sprijini la alegerile parțiale pe Melania Mocanu.
”În luna decembrie 2020, prefectul de Vrancea a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru Romeo Vulpe, primarul PSD, la nici 3 luni de la alegerile locale. Tănăsoaia a rămas fără primar după ce acesta a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene. Consider că a trecut mult prea mult timp de când Guvernul ar fi trebuit să ia în discuție organizarea de noi alegeri la noi în comună. Oamenii din Tănăsoaia se confruntă cu probleme, poate cea mai acută fiind lipsa apei, probleme pe care nu le poate rezolva decât un primar implicat, un primar corect și cinstit care să muncească pentru oameni, nu pentru propria lui bunăstare. Vremea corupților la Tănăsoaia a trecut, justiția și-a făcut treaba în cazul Vulpe, acum este nevoie de muncă pentru a dezvolta comunitatea noastră”, a spus Melania Mocanu, candidatul Forța Dreptei Vrancea la alegerile parțiale pentru Primăria Tănăsoaia.
Forța Dreptei Vrancea
Reclama
Articolul precedentProiect de 43 de milioane pentru extinderea sistemului de canalizare la Păunești
Articolul următorȘoferi amenințați în trafic de un șofer drogat
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns