Acasă Eveniment Candidatul Sorin Melu Butu e convins că, ajutat de locuitorii din Broşteni,...

Candidatul Sorin Melu Butu e convins că, ajutat de locuitorii din Broşteni, va putea schimba comuna în bine

239
0
Reclama

De profesie jurist, candidatul APV, Sorin Melu Butu a considerat necesar să se instruiască în permanenţă, să se califice în mai multe domenii. În prezent, pe lângă numeroase cursuri de perfecţionare urmate, acesta este student în ultimul an la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Consilier local în comună, Butu nu este străin de problemele cu care locuitorii din Broşteni se confruntă zi de zi. În măsura în care s-a putut, în cei patru ani petrecuţi în consiliul local a încercat să ajute comunitatea, dar de cele mai multe ori doar voinţa sa se pare că nu a fost de ajuns. „În aceşti 4 ani nu s-a făcut nimic pentru comună. A fost o complicitate între primar şi viceprimar şi un dezinteres total. Eu aş vrea să-i întreb ce au realizat în aceşti 4 ani”, ne-a spus candidatul APV. Întrebarea candidatului la primărie însă îşi poate găsi răspuns la fiecare din localnicii din Broşteni, care au parte şi acum de acelaşi probleme de acum 4 ani. „Problema cea mai stringentă e reţeaua de alimentare cu apă, pentru care în mandatul de consilier local am reuşit să fac proiectul şi să-l depun la minister. De altfel, în urma acestor demersuri pe care le-am făcut, am primit aprobare de finanţare şi de deschidere a licitaţiei. Răspunsul a fost acela că, în decurs de o lună, se poate da drumul la licitaţie. Valoarea contractului este de 92 de miliarde de lei. A doua problema pe care mi-am propus să o rezolv este legată de locuinţele pentru tinerii din comună. Doresc ca pe terenul care aparţine fostului CAP să construiesc blocuri de apartamente şi garsoniere, proiect posibil de realizat printr-un parteneriat public – privat. Aceste ANL-uri vor fi date în folosinţă tinerilor la o chirie suportabilă, pentru că alte locuri de casă pentru ei în comună nu mai sunt. Eu zic că în maxim 2 ani ne vom putea achita, iar clădirea va rămâne primăriei. Sunt convins că putem găsi resursele necesare pentru demararea acestui proiect şi finalizarea lui”, a explicat Sorin Melu Butu.

Un bun primar poate pune accent pe fondurile de la Uniunea Europeană

Reclama

„Aici, în Broşteni, mi se pare importantă şi promovarea de proiecte cu finanţare europeană. Prin prisma studiilor urmate de-a lungul timpului, dar şi pentru că am terminat cursuri în domeniu, doresc să mă axez pe accesarea de fonduri pentru schimbarea în detaliu a feţei comunei. Un proiect ar fi asfaltarea drumurilor comunale. Este nevoie de aproximativ 6 km de drum pentru a fi în bună stare şi sper să putem realiza acest proiect cât mai curând.

În comună voi încerca să încurajez oamenii să crească animale, pentru că e o zonă propice şi e păcat să nu profităm de resursele care ne sunt la îndemână. Ştiu că cetăţenii din comună sunt nemulţumiţi că nu au aflat din timp despre proiectele care există. În schimb, şi-au făcut proiecte doar angajaţii primăriei şi ştiu că cetăţenii nu au fost înştiinţaţi din timp. Mi se pare corect ca toţi localnicii să fie anunţaţi din timp vizavi de ce se poate face în sprijinul lor. Comuna Broşteni are de asemenea nevoie de lucrări de îndiguire a albiilor râului Milcov, după dezastrul pe care l-au făcut inundaţiile în 2005. Dacă voi reuşi cu acest proiect, va exista o siguranţă totală, iar cetăţenii nu-şi vor mai face probleme pentru calamităţi. Este o zonă destul de vulnerabilă însă cred că vom reuşi să stopăm acest lucru”, e de părere candidatul APV. Pe lângă toate aceste lipsuri, care cu bunăvoinţă îşi pot găsi rezolvări, Butu mai are în vedere şi alte aspecte problematice din Broşteni. „De asemenea, mi-am propus şi crearea de locuri de muncă. De aproximativ 15 ani lucrez în domeniul privat, iar în prezent societatea mea are 45 de angajaţi. Pe viitor vreau să deschid un punct de lucru aici, în comună, în cadrul căruia cel puţin 50 de persoane vor fi angajate, indiferent de vârstă”, ne-a mai spus Butu.

Butu, atent la nevoile tuturor din comună

Preocuparea candidatului APV la primăria Broşteni nu se opreşte doar în faţa acestor nevoi. „Pe raza comunei există Centrul de zi Dănuţ, care găzduieşte 50 de copii. Până acum, ca simplu consilier, am reuşit să am o relaţie destul de apropiată cu acest centru. Am ajutat la construirea unor anexe noi, prin alocarea unei cantităţi însemnate de material lemnos. Pe această cale sper să avem un parteneriat cu primăria pentru sprijinirea acestui centru. Pentru noi toţi şi bisericile sunt importante, iar pe raza comunei avem patru. Deşi cea din Broşteni are o construcţie nouă, are nevoie de pictură în totalitate. Proiectul este făcut şi sper să îl pot sprijini mai departe, atât personal cât şi instituţional. Mi-am propus şi să redau instituţia primăriei cetăţenilor. Concret, sunt adeptul unei transparenţe totale în ceea priveşte cheltuielile angajate sau proiectele iniţiate. Mi se pare firesc ca cetăţenii să aibă posibilitatea să participe la dezbaterea tuturor proiectelor, iar mai apoi acestea pot fi puse în practică. Merg încrezător că voi câştiga aceste alegeri. În ultimul an cel puţin, chiar şi consilierii au fost nemulţumiţi, iar marea majoritate mă susţin în campanie, dar şi ca om. Mă sprijină pentru că au văzut că tot ce am discutat până acum s-a concretizat”, a încheiat candidatul APV la primărie, Sorin Melu Butu.

Lasă un răspuns