Acasă Reper Istoric Casa Anghel Saligny, Focsani

Casa Anghel Saligny, Focsani

46
0
Casa Anghel Saligny
Reclama

Casa Anghel S
Casa Anghel Saligny

Scurtă descriere
Aceasta casa, monument istoric cod LMI VN-IV-m-B-06591, este situata în zona centrala a orasului, în imediata apropiere a bisericii monument istoric Sapunari. Este un imobil construit în secolul al-XIX-lea, de catre Ignat Stefan si Ignat George având un plan desfasurat pe orizontala.
Istoricul casei ridica pâna in prezent semne de întrebare. Adresa arhivelor pomeneste de o casa cumparata de Alfred Rudolf de Saligny de la fratii Ignat în anul1821. Tot adresa arhivelor precizeaza ca în acele timpuri casele nu erau numerotate, punându-se sub semnul întrebarii localizarea actuala a locuintei fam. Saligny. Opisul proprietarilor care au detinut pâna în anul1975 dreptul de proprietate este în acest sens edificator.
Casa a suferit în timp foarte multe transformari, adaugiri, recompartimentari fiind dezvoltata pe orizontal, având proportii de mici dimensiuni caracteristice unei constructii de început de secol XIX.
Cu toate acestea, casa continua sa se constituie într-un obiectiv care a conservat si înca mai conserva stilul arhitecturii traditionale romanesti din orasele târguri din secolul XVIII -XIX.

Reclama

Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv
Localitatea: Focsani
Adresa: Str. Simion Barnutiu, nr.7-9
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice): VN-IV-m-B-06591

Articolul precedentCasa Alaci, Focşani
Articolul următorCasa Apostoleanu, Focsani