Acasă Eveniment Cătălin Profir, reprezentantul TNL VRANCEA pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare

Cătălin Profir, reprezentantul TNL VRANCEA pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare

214
0
Reclama

Cătălin Profir, vicepreședinte TNL Vrancea, se află printre cei 13 tineri liberali care reprezintă Tineretul Național Liberal & Cluburile Studențești Liberale pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Prezența, în număr mare, a tinerilor liberali pe această listă reprezintă recunoașterea, din partea structurilor de conducere ale PNL, a eficienței cu care cele două organizații se implică permanent în activitățile politice și în promovarea valorilor liberale.

 

Reclama

”Prezența tinerilor liberali pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare ne onorează și ne motivează să continuăm activitatea într-un ritm cel puțin la fel de susținut ca și până acum.”, a declarat Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL, după depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Central.

 

Liderul tinerilor liberali care fac parte dintre candidații PNL pentru alegerile europarlamentare este Claudia Benchescu, președinte CSL și membră a Biroului de conducere LYMEC (Organizația tinerilor liberali europeni), care ocupă poziția a 8 a din listă, considerată eligibilă. Echipa este completată de: George Stângă – Galați, Raul Stoica – Hunedoara, Diana Nicolae – Neamț, Emil Pantelimon – Covasna, Cătălin Profir – Vrancea, Cristina Mihailovici – Constanța, Adrian Țurcanu – Argeș, Adrian Solcan – Bistrița, Raluca Vartic – Iași, Cristian Ghiță – Sector 3, Bogdan Pater – Bihor, Alexandru Ionescu – Sector 4.

 

De asemenea, organizațiile TNL salută decizia filialelor PNL Olt, Arad și Mehedinți de a fi reprezentați pe lista pentru alegerile europarlamentare de către tineri sub 35 de ani: Cătălin Rotea, George Damian, respectiv Daniel Cîrjan.

 

După depunerea candidaturilor, Claudia Benchescu a declarat: ”Mă simt mândră să mă aflu pe lista PNL pentru europarlamentare alături de 12 dintre colegii mei. Noi suntem aici în numele tuturor tinerilor din organizațiile TNL, cărora le mulțumim pentru că ne-au acordat încredere și au muncit alături de noi pentru a demonstra că merităm să reprezentăm România în Parlamentul European.”

 

De asemenea, Cătălin Profir a declarat: “Bineînțeles că este o onoare pentru mine să mă aflu pe lista PNL pentru europarlamentare, reprezentând PNL Vrancea și mai ales munca susținută pe care noi o depunem la TNL Vrancea. Am încrederea că viitorii europarlamentari PNL vor face tot ce le stă în putință pentru a aduce România, cel puțin pe locul 7 în Europa. Acesta cred că ar trebui să fie viitorul nostru obiectiv național care să coaguleze toate forțele politice așa cum efortul pentru integrarea europeană a facut-o în anii 2004-2007.

 

Tinerii candidați liberali au fost selecționați printr-o procedură transparentă, în cadrul proiectului ”10 pentru Europa”, organizat de TNL. Pe parcursul a cinci luni, peste 50 de tineri din cadrul PNL au trecut prin etapele proiectului, în cadrul cărora au trebuit să adune voturi pentru susținerea candidaturii lor, să organizeze evenimente publice și să prezinte viziunea lor asupra politicilor europene de tineret, managementul fondurilor europene și ”Europa 2050”.

 

Toți cei 40 de finaliști ai proiectului vor face parte din echipa de elită ”Liberali pentru Europa”, care va avea un rol activ atât în campania pentru alegerile europarlamentare, cât și ulterior, în promovarea politicilor europene de tineret la nivel național. Membrii acestei echipe vor funcționa ca un liant între europarlamentarii români și tinerii din România.

 

Claudia Benchescu este membră a Partidului Național Liberal de 9 ani. A fost secretar coordonator al CSL, ofițer internațional și membru al Biroului Permanent al TNL, iar în prezent este  președinte al CSL și membră în Biroul de conducere al LYMEC. A reprezentat tinerii liberali din România la zeci de congrese, conferințe și evenimente organizate de LYMEC (Organizația Tinerilor Liberali Europeni), ILFRY (Federația Internațională a tinerilor liberali), ISEEL (Rețeaua Liberală Balcanică), ELF (Forumul Liberal European), ALDE (Grupul Liberalilor din Parlamentul European), Fundația Friedrich Naumann și alte instituții din țară și din străinătate.

 

Claudia Benchescu este licențiată în economie și marketing la Facultatea de Economie Generală și Comunicare Economică a Academiei de Studii Economice din București, a obținut un master în managementul marketingului la Facultatea de Marketing din cadrul ASE, a absolvit un curs de perfecţionare în relaţii internaţionale diplomatice la Institutul Diplomatic Român, iar în prezent este doctorand în marketing la Școala Doctorală din cadrul ASE.

 

Cătălin Profir este membru al Partidului Național Liberal din 2005, în prezent fiind Secretar executiv în Biroul Permanent Național al Tineretului Național Liberal și Vicepreședinte în Biroul Permanent Teritorial al TNL Vrancea. Cătălin Profir este licențiat în informatică în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a absolvit un program de perfecționare în domeniul coachingului în afaceri al Exponential Training & Assessment: The High Growth Coach Development Programme, actualmente fiind antreprenor în domeniul dezvoltării de software pe mai multe verticale de business.

 

 

 

 

25 martie 2014                                  Departamentul de Comunicare al TNLgala2 premiilor tnl 2014 - editia 9

Lasă un răspuns