Centru Comunitar Pentru Tineri – Telefonul Tinerilor

Filed under Social
Proiectul cunoscut deja sub denumirea de Tinerii Vrancei, porneste o nouă actiune menită să continuie demersurile intreprinse de a contribui la cresterea calitătii vietii tinerilor.
 Centrul comunitar pentru tineri este un concept nou, inovativ, bazat pe interactiune si având ca element de bază comunicarea. Motivatia este aceea că în ziua de azi riscul de a se pierde din vedere problemele esentiale cu care se confruntă tinerii si copiii este unul ridicat. Lipsa comunicarii, a accesului la informatii relevante si utile pentru remedierea situatiilor de criză sunt factori care se acumulează si crează un zid în fata căruia comunicarea reală a problemelor este întreruptă.
Centrul comunitar va consta într-o serie de actiuni si evenimente în care se vor implica voluntari atât din rândul tinerilor, al părintilor, al profesorilor, dar si al specialistilor care vor contribui la scopul principal, acela de a acorda sprijin celor care au nevoie. În primul rând, se va lansa linia telefonică ”Telefonul tinerilor” la care vor putea apela toti tinerii aflati în dificultate, care se confruntă cu probleme cărora nu le găsesc rezolvarea. Aici, ei vor avea parte în primul rând de confidentialitate, de un mediu binevoitor, dornic să ajute si să contribuie la găsirea solutiilor optime. Se urmăreste crearea unui spatiu de confort si sigurantă pentru acestia, mesajul principal fiind acela că nu sunt singuri, că sunt valorosi si că merită sprijin si întelegere.
Actiunile care vor însoti acest concept se vor baza pe implicarea activă a voluntarilor, pe crearea unei comunităti solidare, pe eliminarea preconceptiilor si a marginalizărilor, pe sprijin reciproc si încredere. Astfel, împreună, se poate înlesni calea spre evolutie, dezvoltare personală si succes.
 Proiectul este realizat de doamna psiholog Catalina Dascalu si Bogdan Gabor in parteneriat cu Promenada Mall Focsani.

Lasă un răspuns